Mantelzorger staat centraal in voorstelling ‘de mantel der liefde’

alzheimerJaarlijks is op 21 september Wereld Alzheimer Dag. De Alzheimer Café’s van Hardenberg en Dedemsvaart brengen dementie op dinsdagavond 15 september op bijzondere wijze onder de aandacht.

Belangstellenden kunnen deze avond het theaterstuk ‘De mantel der liefde’ zien en horen in theater de Voorveghter in Hardenberg. Hierin staat de mantelzorger centraal. Het is niet alleen een stuk dat ontroert en herkenning biedt, er is ook een informatief gedeelte in verwerkt door Jaap Muilwijk (verpleeghuisarts). Er is eveneens een informatiestand aanwezig. Het tweede deel van de avond staat in het teken van zingen en muziek. De Bargzangers uit Lemele verzorgen een optreden.

Noteer alvast in uw agenda: dinsdag 15 september van 19.30 – 21.30. De zaal is open vanaf 19.00. De voorstelling begint om 19.30 en de avond eindigt rond 21.30. Toegang is vrij en er wordt u een kopje koffie aangeboden. Na afloop is er een collecte ten behoeve van de Alzheimer cafés. Aanmelden is verplicht en kan bij Jantje Boonstra via wadhardenberg@ziggo.nl of telefonisch 0523-261188.

Het Alzheimer Café is een veilige, laagdrempelige en gezellige omgeving voor mensen met dementie en hun naaste omgeving, maar ook voor hulpverleners en andere belangstellenden. Bovendien biedt het Alzheimer Café informatie en steun en werkt het aan meer openheid over dementie.