Meeste poliklinieken VUmc morgen weer op

Al blijven de klinieken van VUmc nog minstens een week gesloten blijven, morgen kunnen de poliklinieken en de dagbehandeling weer open maar met uitzondering van cardiologie en nefrologie in het ziekenhuisgebouw. De spoedeisende hulp blijft voorlopig gesloten.

Kankerpatiënten kunnen gewoon in naar VUmc voor hun bestraling. De afdeling radiologie kon vanochtend weer worden geopend.

VUmcOok het IVF-centrum voor vruchtbaarheidsonderzoek is open, evenals de poliklinische apotheek. Later vandaag wordt mogelijk duidelijk wanneer het ziekenhuis met tijdelijke voorzieningen zijn geëvacueerde patiënten weer kan ontvangen.

Het operatieprogramma is overgenomen door het Academisch Medisch Centrum (AMC) en verloopt vandaag zoals gepland. Het ziekenhuis kreeg er vanwege de calamiteiten bij het VUmc zo’n honderd patiënten bij. Ook de zorg voor patiënten verloopt goed en volgens plan, verpleegkundigen uit het VUmc zijn meegekomen met de geëvacueerde patiënten.

Het AMC is de enige tijdelijk uitvalsbasis voor traumahelikopters in Amsterdam.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel studeer ik toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen