Waternet juridisch verantwoordelijk is voor schade VUmc?

Vandaag kwamen technici en schadeexperts bijeen in het VUmc om de schade opnemen aan alle voorzieningen in de kelders die zijn ondergelopen. Ook zijn juristen van het ziekenhuis vandaag begonnen aan de vraag op wie de schade van de wateroverlast verhaald kan worden. Vooral de juridische kant van de zaak zal v vanaf vandaag een belangrijke rol gaan spelen in het onderzoek.

Volgens Wouter Bos is er alleen al voor zo’n 20 miljoen euro schade aan de technische installaties. Daarbovenop komt nog financiële schade door inkomstenderving. Het ziekenhuis loopt veel inkomsten mis van zorgverzekeraars nu maar beperkte zorg kan worden geleverd. “Het ketelhuis in de kelder van het ziekenhuis moet als verloren worden beschouwd”, zei Bos.
Bestuursvoorzitter Wouter Bos gaat ervan uit dat Waternet juridisch verantwoordelijk is voor de enorme schade. Bos: “Wij hebben de leiding niet laten springen.” De directie van Waternet heeft inmiddels telefonisch excuses aangeboden aan het VUmc.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel studeer ik toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen