
Jaarlijks ontwikkelen minimaal 3.000 jongeren ernstige psychische problemen
ArrayVeel jongeren (15-25 jaar) én hun ouders herkennen de eerste signalen van psychische problemen niet en durven niet om hulp te vragen. Door te laat ingrijpen ontwikkelen deze jongeren ernstige psychische klachten waardoor zij uitvallen op school, werk en in de maatschappij. Ze hebben het gevoel dat ze verdrinken. Vroegtijdig behandelen kan dit voorkomen. Daarom willen we deze jongeren nu in een nóg eerder stadium bereiken.
Drs. David van den Berg en dr. Mark van der Gaag zijn beide toponderzoekers en gespecialiseerd in vroeg behandeling bij jongeren en willen ernstige psychische problemen bij jongeren voorkomen. Lees hier hun verhaal.
Drs. Mark van der Gaag, Hoofd onderzoeker
“Jaarlijks komen er in Nederland minimaal 3.000 jongeren in de leeftijd van 15 – 25 jaar bij die ernstige psychische klachten ontwikkelen. Als zij eenmaal bij de GGZ komen, is het vaak al te laat. Een langdurige behandeling volgt en drukt een stempel op hun jonge leven. We weten dat jongeren die zich zorgen maken over hoe ze zich voelen, online op zoek gaan naar informatie. Op dát moment moeten we ingrijpen.”
Dr. David van den Berg, Klinisch psycholoog
“Het raakt me iedere keer weer als ik zie hoe jonge mensen,in de bloei van hun leven, vastlopen en hun vrienden, liefde en baan kwijtraken.Ik wil hen dit leed besparen en zet me daarom met hart en ziel in om dit van de grond te krijgen.”