Top academie leidt jongeren op bij erasmus mc

Tweede Jongerenakkoord biedt concreet perspectief en scholingsplekken voor 20 jongeren.
Twintig jongeren die op één van de meest dynamische werkplekken van Rotterdam, het Erasmus MC, door Hago Zorg worden opgeleid tot gediplomeerde facilitair zorgmedewerkers, om zo hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten. Dat is het idee van TOP Academie, het tweede Jongerenakkoord dat op maandag 7 september door wethouder Hugo de Jonge (Onderwijs, Jeugd en Zorg) en de initiatiefnemers is ondertekend. De intentie is om de samenwerking structureel vorm te geven.

Je studie helemaal afgestemd op je toekomstige job. Voor 20 studenten van LMC Praktijkonderwijs Schietbaanstraat en Olympia College wordt dat de komende twee schooljaren werkelijkheid. Hun scholen hebben namelijk de handen ineen geslagen met schoonmaakbedrijf Hago Zorg en het Erasmus MC onder de naam TOP Academie, een idee van initiatiefnemers Learn2Work.

Arbeidspotentie
De jongeren, toekomstige facilitaire zorgmedewerkers, worden door Hago Zorg ín het Erasmus MC opgeleid. “De schoonmaakbranche is een laagdrempelige sector. Door praktijkschoolleerlingen de mogelijkheid te bieden om tijdens hun studie al door de branche erkende opleidingen te volgen, vergroot dat hun perspectief op de arbeidsmarkt aanzienlijk. Dat dient niet alleen een maatschappelijk belang, maar het stelt ons als bedrijf ook in staat om nieuw arbeidspotentieel aan te boren,” aldus Gert Zoet, directeur regio West Nederland bij Hago Zorg.

Jan-Jaap Ensing, HR directeur van het Erasmus MC, benadrukt het belang dat (grote) Rotterdamse werkgevers op deze manier een bijdrage leveren aan het tegengaan van de jeugdwerkloosheid. “Voor jongeren op dit soort opleidingen is het vaak heel lastig een stageplek of baan te vinden. Door een Jongerenakkoord af te sluiten brengen we het onderwijs en de werkgevers dichterbij elkaar en helpen we samen het enorme talentpotentieel van de Rotterdamse jongeren te benutten.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel studeer ik toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen