VUmc hoopt ziekenhuis begin volgende week te heropenen

Array

VUmc stelt alles in het werk om begin volgende week het ziekenhuis weer te kunnen openstellen voor patiënten. Of dit haalbaar is, wordt mede bepaald door diverse testen op inmiddels geplaatste noodvoorzieningen.
Dat heeft Wouter Bos, voorzitter van de raad van bestuur van VUmc, vanmiddag gezegd tijdens een bijeenkomst voor medewerkers in de nu nog leegstaande ambulancehal van de spoedeisende hulp (SEH) van VUmc aan de De Boelelaan in Amsterdam.

CCA_open_dag VUmcDinsdag 8 september heeft VUmc alle patiënten geëvacueerd nadat door een gesprongen hoofdwaterleiding een enorme watermassa in korte tijd de vitale infrastructuur van het ziekenhuis plat legde. VUmc heeft op donderdag 10 september alle poliklinieken weer heropend voor spreekuren en dagbehandelingen van patiënten.

Deze week test VUmc tussentijdse, tijdelijke voorzieningen, die er voor moeten zorgen dat de infrastructuur in het ziekenhuis optimaal werkt. Het gaat hier vooral om de watervoorziening. Behalve koud en warm stromend water is bij de behandeling van patiënten ook stoom en gezuiverd water nodig. Ook test VUmc alle elektrische apparatuur en liften, die enkele dagen geheel uitgeschakeld zijn geweest.

Sinds de evacuatie is een groot deel van de artsen en verpleegkundigen van VUmc elders aan het werk. VUmc opent morgen voor ten minste twee weken een speciale VUmc afdeling in het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis (SLAZ). Ook als het eigen ziekenhuis volgende week weer open gaat blijft VUmc op deze afdeling werken. Op de 5e etage van het SLAZ heeft VUmc nu een aparte vleugel met twee operatiekamers en 36 bedden. Ook in andere Amsterdamse ziekenhuizen, zoals AMC, MC Slotervaart, Ziekenhuis Amstelland en het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis (AvL) voeren chirurgen van VUmc operaties uit en zorgen VUmc verpleegkundigen voor de patiënten. Dit wordt nu, met uitzondering van de medische zorg in het SLAZ, langzaam afgebouwd zodat de medewerkers volgende week weer beschikbaar zijn voor medische zorg in het eigen VUmc.


Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen