Wachtkamereditie ledenblad Prikkelbare Darm Syndroom Belangenvereniging

Array

In verband met het 15-jarig bestaan van de Prikkelbare Darm Syndroom Belangenvereniging is een speciale wachtkamereditie van het ledenblad Prikkels verschenen.
Deze extra uitgave van Prikkels is verzonden naar alle huisartsen, MDL-artsen, PDS-hypnotherapeuten, bekkenfysiotherapeuten en diëtisten in Nederland. Zij kunnen de Prikkels zelf lezen, aan PDS-patiënten meegeven en in de wachtkamer leggen.

Voor de wachtkamer
MDL-artsen en PDS-hypnotherapeuten hebben een doos met meerdere exemplaren ontvangen voor in de wachtkamer. Huisartsen, diëtisten en bekkenfysiotherapeuten hebben één exemplaar ontvangen. Meerdere exemplaren van de wachtkamereditie kunnen ze gratis aanvragen via [email protected].

Iedereen kan de digitale versie gratis downloaden via http://bit.ly/prikkels.
PDS-patiënten kunnen een papieren versie van de wachtkamereditie van Prikkels ophalen bij hun MDL-arts, PDS-hypnotherapeut of op de PDS-infodag op 7 november (zie http://bit.ly/pdsdag2015), of aanvragen tegen betaling van alleen verzendkosten via [email protected].

Wat is PDS en wat kun je eraan doen?
In de wachtkamereditie van 24 pagina’s staan onder andere artikelen over wat Prikkelbare Darm Syndroom precies is, welke medicijnen en andere behandelmethoden er zijn en wat de PDS Belangenvereniging doet. Bovendien leest u informatie over voeding, het verschil tussen Prikkelbare Darm Syndroom en Crohn/Colitis, reïntegratie, informatie voor kinderen en jongeren. Ook staat er een uitnodiging in voor de PDS-infodag.

Over Prikkelbare Darm Syndroom (PDS)
PDS valt onder de functionele buikklachten en is de meest voorkomende chronische darmstoornis. Het wordt ook wel spastische darm, spastisch colon of Irritable Bowel Syndrome genoemd. De belangrijkste klachten zijn buikpijn, een opgeblazen buik, winderigheid, diarree en/of verstopping. PDS gaat vaak gepaard met vermoeidheid en kan een negatieve invloed op de kwaliteit van leven hebben. PDS-patiënten ervaren vaak onbegrip en maatschappelijke problemen.

Over de Prikkelbare Darm Syndroom Belangenvereniging (PDSB)
De Prikkelbare Darm Syndroom Belangenvereniging is de Nederlandse patiëntenvereniging voor iedereen die te maken heeft met PDS-klachten. Doel van de PDSB is mensen met PDS-klachten steunen in het leven met de aandoening, door onder andere voorlichting, lotgenotencontact en belangenbehartiging. Zie www.PDSB.nl.

Bron: PDSB

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen