Hoogste punt voor grootste hart- en vaatcentrum van Nederland bereikt

Array

Het hoogste punt van het nieuwe Hart- en vaatcentrum van het Catharina Ziekenhuis is bereikt. In het zeventien meter hoge gebouw, met op de begane grond de nieuwe entreehal, komt op de eerste en tweede verdieping het grootste Hart- en vaatcentrum van Nederland.

Op de eerste en tweede verdieping van de nieuwbouw worden alle behandelactiviteiten van het Catharina Hart- en vaatcentrum geconcentreerd. Daar komen onder meer de hartkatheterisatiekamers (5 kamers), de dotterlounge (12 plekken, patiëntvriendelijke omgeving waar patiënten na een dotterbehandeling in alle rust kunnen herstellen), de hartbewaking (12 plekken) en de Medium Care (12 plekken).

CZE cardio grootOp de begane grond komt de nieuwe entreehal, die pal tegen de bestaande entree wordt gebouwd. De nieuwe entreehal en het nieuwe Hart- en vaatcentrum worden naar verwachting medio 2016 in gebruik genomen.

Belangrijk centrum in Europa
Het Catharina Hart- en vaatcentrum wil doorgroeien tot één van de belangrijkste topcentra op cardiovasculair gebied in Europa. Daarvoor heeft het centrum onlangs twee belangrijke samenwerkingscontracten afgesloten met Philips en Medtronic. Daardoor kan de patiënt rekenen op de beschikbaarheid van de meest vooraanstaande medische technologie en een nog betere patiëntervaring.

De medische apparatuur die gebruikt wordt op de behandelkamers in het hartcentrum wordt geleverd door Philips, wereldwijd de grootste leverancier op dit gebied. Met het afsluiten van het contract is het ziekenhuis tien jaar lang verzekerd van de allernieuwste apparatuur om patiënten met hartproblemen te behandelen. De inzet van deze nieuwste technologie leidt tot een kortere hersteltijd en minder complicaties voor de patiënt.

Het Amerikaanse Medtronic, leverancier van medische hulpmiddelen zoals pacemakers, heeft veel kennis op het gebied van logistiek en zal het ziekenhuis helpen om in het nieuwe gebouw de routing van patiënten zo efficiënt mogelijk te laten verlopen. “Dat zal leiden tot kortere toegangstijden. En ook de totale behandeling zal sneller verlopen,” aldus cardioloog dr. Lukas Dekker. Daarnaast garandeert Medtronic het Catharina Ziekenhuis toegang tot de meest recente medische technologie. Dekker: “Dat betekent dat onze patiënten kunnen beschikken over de allernieuwste technische hulpmiddelen, zoals pacemakers en hartmonitors.”

Baanbrekend onderzoek
Het Catharina Hart- en vaatcentrum is het grootste centrum van Nederland en staat internationaal bekend vanwege zijn expertise, ervaring en baanbrekend onderzoek; het is leidend op gebied van transparante kwaliteitsverbetering. Jaarlijks worden meer dan 25.000 mensen met een hartaandoening in het Catharina Hart- en vaatcentrum geholpen.

Bron: Catharina Ziekenhuis Eindhoven

Recente artikelen