Pieter van den Hoogenband in jury Het Beste Zorgidee

Array

Heel Nederland voor achtste keer uitgedaagd om zorg beter te maken
Pieter van den Hoogenband treedt toe tot de jury van Het Beste Zorgidee. De jury waar de olympisch zwemkampioen deel van uitmaakt, maakt in november bekend wie dit jaar het beste idee heeft om de zorg beter te maken. Het Beste Zorgidee is de eerste wedstrijd waar consumenten en patiënten zelf worden gevraagd mee te denken over verbeteringen in de zorg.

Naast Van den Hoogenband zitten ook prof. dr. Niek Urbanus (oud bestuursvoorzitter Academische Medisch Centrum), dr. Pieter Hasekamp (directeur-generaal bij het ministerie van Financiën) en mr. Erno Kleijnenberg (scheidend bestuursvoorzitter ONVZ Zorgverzekeraar) in de jury.

“Vooral technische ontwikkelingen bieden oneindig veel mogelijkheden”, zegt Van den Hoogenband. “Bijvoorbeeld apps op smartphones helpen om zelf meer invloed te hebben op je gezondheid, zodat je langer vitaal kunt blijven. Juist in een tijd waar kosten voor de gezondheidszorg door onder andere vergrijzing stijgen, is het belangrijk om mensen met goede ideeën te helpen. Ideeën die geld besparen, maar zeer zeker ook ideeën die de zorg patiëntvriendelijker maken.”

pieter vd hoogenbandHeel Nederland kan ideeën insturen die de zorg beter kunnen maken. De jury maakt in november bekend welke vijf ideeën door gaan naar de finale, waarna het publiek kan stemmen via de website Het Beste Zorg Idee. De winnaar ontvangt een geldbedrag van 10.000 euro om zijn of haar idee te realiseren.

De wedstrijd wordt dit jaar voor de achtste keer georganiseerd. De afgelopen jaren werden in totaal duizenden innovatieve ideeën ingestuurd. Het Beste Zorgidee heeft de afgelopen jaren bewezen dat juist mensen die regelmatig zelf met zorg in aanraking komen heel goede ideeën hebben om de zorg te verbeteren.

Over Het Beste Zorgidee
Het Beste Zorgidee is de eerste wedstrijd waar zowel patiënten, consumenten als zorgverleners zélf wordt gevraagd mee te denken over hoe de zorg beter kan. De zorginnovatiewedstrijd is een initiatief van ONVZ Zorgverzekeraar, dat hiermee de zorg beter, efficiënter en vooral patiëntvriendelijke wil maken. De afgelopen jaren werden in totaal duizenden innovatieve ideeën ingestuurd.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen