Transformatie jeugd: vraag gemeenten wat zij nodig hebben

De gemeente Zoeterwoude was eigenlijk nog niet zo bekend met de activiteiten van de regionale academische werkplaats jeugd. Pas op een dag waarop medewerkers van de werkplaats hun bezigheden presenteerden, leerde burgemeester Liesbeth Bloemen wat de werkplaats te bieden heeft.

De burgemeester, ook portefeuillehouder Jeugd en Volksgezondheid, was verrast door wat zij die dag te horen kreeg. ‘En toen ze op het eind vroegen of gemeenten onderwerpen hadden waar ze graag onderzoek naar willen laten doen, ben ik daar op ingesprongen.’

Harde muziek in jongerencentra
Het probleem dat Bloemen bij de Academische werkplaats Samen voor de Jeugd neerlegde, betrof de harde muziek die in jongerencentra, waaronder die in Zoeterwoude wordt gedraaid. Bloemen maakte zich ernstig zorgen om gevolgen daarvan voor het gehoor. In de academische werkplaats is daar onderzoek naar gedaan. Bijzonder aan het onderzoek is dat het werd uitgevoerd voor en door jongeren zelf.

Publicatiereeks
Het interview met burgemeester Bloemen is de vierde uit de reeks ‘Kennis voor gemeenten bij de transformatie jeugd’ die maandelijks verschijnt. U ontvangt de publicaties automatisch wanneer u zich abonneert op de ZonMw nieuwsbrief Jeugd. De publicaties zijn ook terug te vinden op de nieuwe ZonMw-themapagina Gemeenten en transformatie Jeugd.

Bron: ZonMW

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen