John Taks wordt nieuwe voorzitter Raad van Bestuur Diakonessenhuis

0
1084

De Raad van Toezicht heeft per 15 december 2015 John Taks (1960) benoemd als voorzitter van de Raad van Bestuur. Taks volgt interim voorzitter Arie van Alphen op, die zijn tijdelijke functie op 15 december neerlegt. Daarna volgt een korte overdrachtsperiode. Nu is Taks lid Raad van Bestuur van het Albert Schweitzerziekenhuis in Dordrecht.

Taks heeft jarenlange ervaring in de besturing van ziekenhuizen. Vóór het Albert Schweitzerziekenhuis was hij lid van de Raad van Bestuur van het Zuwe Hofpoort Ziekenhuis in Woerden. Daarvoor bekleedde hij managementfuncties in het Franciscusziekenhuis Roosendaal en het Universitair Medisch Centrum Utrecht.

Naast Taks wordt een nieuw lid van de Raad van Bestuur geworven met bedrijfsvoering als aandachtsgebied. Zodra die benoeming een feit is, is de Raad van Bestuur van het Diakonessenhuis compleet.

Marten Oosting, voorzitter van de Raad van Toezicht van het Diakonessenhuis: “Wij zijn verheugd over de benoeming van John Taks. Met zijn kwaliteiten gaat hij, samen met de medische staf en de medewerkers, het Diakonessenhuis verder profileren als een kwalitatief hoogwaardig algemeen ziekenhuis. Van Alphen heeft met grote voortvarendheid impulsen gegeven aan belangrijke verandertrajecten in het ziekenhuis. De Raad van Toezicht is hem daarvoor zeer erkentelijk en verwacht van Taks dat hij met volle inzet voortgaat op de ingeslagen weg.”

Over het Diakonessenhuis Utrecht, Zeist en Doorn
Het Diakonessenhuis, opgericht in 1844, is een vooruitstrevend algemeen ziekenhuis op drie locaties in de regio Utrecht. Ruim 2600 medewerkers, onder wie 192 medisch specialisten, zetten zich dagelijks in om patiënten ‘de beste zorg dichtbij’ te bieden. Kwalitatief hoogwaardige, veilige, tijdige en persoonlijke zorg in een prettige omgeving staan voorop. Het Diakonessenhuis ontvangt jaarlijks erkenningen van diverse onafhankelijke instanties waaronder patiëntenorganisaties. Het Diakonessenhuis is een erkend opleidingsziekenhuis en verricht diverse (wetenschappelijke) onderzoeken. Jaarlijks bezoeken zo’n 390.000 mensen de poliklinieken, worden circa 24.000 patiënten opgenomen en vinden er ruim 24.000 dagbehandelingen plaats.

BRONDiakonessenhuis
Vorig artikelArtsen leren van elkaar
Volgend artikelMet name kleine ziekenhuizen in een benarde positie
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.