Movember kondigt samenwerking aan met KWF

Maarten van der Weijden gezicht van campagne
Movember, de grootste organisatie die zich wereldwijd inzet voor de gezondheid van mannen, gaat samenwerken met KWF Kankerbestrijding. Een groot deel van de opbrengsten van Movember in Nederland zullen dit jaar besteed worden aan onderzoeksprojecten van KWF met betrekking tot prostaat- en teelbalkanker. Daarnaast zal een deel gebruikt worden voor Nederlandse onderzoekers die deelnemen aan wereldwijde onderzoeksprojecten van Movember. Olympisch zwemkampioen Maarten van der Weijden is dit jaar het gezicht van de campagne.

“Teelbalkanker is onder jonge mannen de meest voorkomende kwaadaardige tumor,” zegt Jan Willem Förch, Manager Werving bij KWF Kankerbestrijding. “Prostaatkanker is met circa 10.000 nieuwe gevallen per jaar bovendien de meest voorkomende kanker bij mannen. We zijn trots dat we een deel van de opbrengsten van Movember kunnen besteden aan projecten in Nederland die bijdragen aan meer genezing en een betere kwaliteit van leven voor mannen.”

MOVEmber
Voor de campagne van dit jaar introduceert Movember Foundation een nieuw gezondheidsinitiatief, MOVE. Met MOVE worden deelnemers aangemoedigd in beweging te komen om hun gezondheid te verbeteren en hiermee geld op te halen voor Movember. De uitdaging is om 30 dagen lang 30 keer te bewegen. Hoe je dat doet is helemaal aan jou. Of dit nu een workout is, 30 minuten lopen naar je werk, een potje pingpong of een rondje fietsen. Alles kan.

Justin Coghlan, mede-oprichter van Movember: “We hebben erg veel zin in de campagne in Nederland. Het is fantastisch nieuws dat we gaan samenwerken met de KWF en hun onderzoeksprojecten kunnen steunen. We hopen dat net als voorgaande jaren de MoBros and MoSistas elkaar uitdagen om hun snor te laten staan of 30 dagen te bewegen met behulp van onze MOVE campagne. Bewegen is tenslotte het beste wat je kunt doen voor je gezondheid. Schrijf je dus in op Movember.com”

Maarten van der Weijden is blij dat hij een bijdrage kan leveren aan de campagne van Movember en KWF. De voormalig zwemmer won goud op de 10 kilometer openwater zwemmen tijdens de Olympische Spelen van Beijing in 2008, nadat hij in 2001 de diagnose leukemie kreeg. “Ik heb het geluk gehad te mogen herstellen van mijn ziekte en dat geluk gun ik anderen ook. Daarom help ik Movember en KWF graag om geld in te zamelen. Ik ga mijn snor laten staan en roep iedereen op zich te registreren op de website van Movember en hetzelfde te doen”, zegt Van der Weijden.

Over Movember
De Movember Foundation is een wereldwijde beweging die zich inzet voor een gelukkiger, gezonder en langer leven voor mannen. Sinds 2003 hebben miljoenen mensen zich bij Movember aangesloten en meer dan 485 miljoen euro ingezameld. Hiermee worden duizenden programma’s gericht op prostaatkanker, teelbalkanker, psychische gezondheidsproblemen en lichamelijke inactiviteit gefinancierd.

Bron: hetprbureau.nl