Snelle uitvoering Nationaal Hepatitisplan noodzakelijk

Patiëntenorganisaties dringen aan op snelle uitvoering Nationaal Hepatitisplan
Gisteren overhandigde José Willemse namens het Platform Patiëntenorganisaties Hepatitis (PPH), het rapport Toekomst van de hepatitis C Zorg in Nederland aan Helma Lodders, voorzitter van de Vaste Kamercommissie VWS. Het platform richt zich tot de politiek met het verzoek door te pakken met de bestrijding van hepatitis B en C en het Nationaal hepatitisplan snel te implementeren. Op deze manier kan Nederland als één van de eerste landen ter wereld deze infectieziekten effectief terugdringen en de ziektelast verminderen. Het rapport biedt een overzicht van wat er nodig is om dit doel te bereiken en is op initiatief van biofarmaceutisch bedrijf AbbVie door De Argumentenfabriek ontwikkeld.<!–more–

José Willemse: “Er moet zo snel mogelijk gestart worden met een actief, gericht opsporingsbeleid van vele duizenden mensen die nog niet weten dat ze besmet zijn met het hepatitis B of C virus, maar dat ondertussen wel leverschade aanricht. De minister heeft al goede stappen gemaakt door ondermeer de Gezondheidsraad om advies te vragen en vergoeding te regelen voor nieuwe medicijnen, die hepatitis C patiënten kunnen genezen. We vragen de politiek nu om door te pakken. Zo maken we het mogelijk dat de ziektelast vermindert, de invloed van een chronische leverinfectie op het sociale en maatschappelijk leven afneemt, en er niemand meer hoeft te overlijden aan de gevolgen van hepatitis in Nederland.”

Het Platform Patiëntenorganisaties Hepatitis is een platform voor patiëntenorganisaties en de organisaties uit de verslaafdenzorg in relatie tot hepatitis. De vier deelnemende organisaties zijn:    De Nederlandse Leverpatienten Vereniging, Hiv Vereniging Nederland, Nederlandse Vereniging van Hemofilie Patiënten en Correlation/ De Regenboog Groep.

v.l.n.r.: José Willemse (PPH), Helma Lodders (VVD), Hanke Bruins Slot (CDA), Henk van Gerven (SP), Erik Ziengs (VVD), Pia Dijkstra (D66)

v.l.n.r.: José Willemse (PPH), Helma Lodders (VVD), Hanke Bruins Slot (CDA), Henk van Gerven (SP), Erik Ziengs (VVD), Pia Dijkstra (D66

Het rapport De Toekomst van hepatitis C Zorg in Nederland is ontwikkeld om bij te dragen aan het plan voor nationale opsporing, behandeling en het terugdringen van hepatitis C, dat is ingezet door de Wereldgezondheidsorganisatie WHO. Het rapport is in te zien op www.argumentenfabriek.nl/.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen