VUmc Cancer Center A’dam hoofdbegunstigde Marathon Amsterdam

Array

VUmc Cancer Center Amsterdam is dit jaar wederom hoofdbegunstigde van TCS Amsterdam Marathon 2015. Zondag 18 oktober nemen 300 hardlopers van team VUmc Cancer Center Amsterdam deel aan de 40e editie van de marathon. Zij zamelen hiermee geld in voor onderzoek naar kanker.

In 2014 heeft het VUmc Cancer Center Amsterdam (CCA) met de opbrengsten van de marathon een superresolutie microscoop kunnen aanschaffen. Dit jaar gaan de lopers een belangrijke bijdrage leveren aan verder onderzoek naar opslag en analyses uit bloedmonsters. Dit is een zeer snelle (en vroege) manier van diagnosticeren van kanker en geeft nauwkeurige informatie voor het bepalen van de behandeling. Dit vergroot de kans op genezing voor mensen met kanker aanzienlijk.

Bijzondere lopers
Ook dit jaar heeft iedere deelnemer van team VUmc CCA een uniek verhaal. Bijvoorbeeld Laurence Bower, een Engelse zakenman die zijn vrouw aan kanker is verloren. Hij loopt een jaar lang iedere maand een marathon ergens ter wereld om aandacht te vragen voor onderzoek naar kanker. De marathon in Amsterdam is zijn laatste marathon, want Amsterdam is een stad waar hij graag kwam met zijn vrouw.

Che Nunnely, de talentvolle jeugdspeler van Ajax, rent dit jaar ook mee met team VUmc CCA. ‘Ik realiseer mij dat er veel kinderen en volwassenen getroffen worden door deze verschrikkelijke ziekte. Daarom is onderzoek naar kanker hard nodig. Het besef dat ik 4 x per week mag en kan trainen voor mijn topsport bij AJAX, terwijl leeftijdsgenoten 4 x per week voor behandeling naar het ziekenhuis gaan, raakt mij. Daarom wil ik graag mijn steentje bijdragen door deze sponsorloop om zoveel mogelijk geld op te halen voor het VUmc CCA.’

Aandacht voor kankeronderzoek
Professor Geert Kazemier, directeur VUmc CCA over de deelname aan de marathon: ‘Doordat we hoofdbegunstigde zijn, kunnen we de aandacht vestigen op het belang van kankeronderzoek. Eén op de drie mensen krijgt kanker en er sterven jaarlijks bijna 50.000 mensen in Nederland aan kanker. Met de opbrengst van de marathon kunnen we nóg meer invulling geven aan onze missie om de levensverwachting van mensen met kanker te verbeteren.’

VUmc Cancer Center Amsterdam
Het VUmc Cancer Center Amsterdam is een academisch centrum voor wetenschappelijk onderzoek, patiëntenzorg, onderwijs en opleiding op het gebied van oncologie en immunologie.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen