Notitieboekje (én zorgverklaring) voor het einde van je leven: Weet je welke zorg je wenst?

Array

Als je niet meer lang te leven hebt, weet je dan al welke zorg je wenst? In het boekje ‘Notities over het einde van mijn leven’ kruis je stap voor stap je voorkeuren aan over onderwerpen als de uitvaart, het afscheid, de medische behandeling en de hulp en verzorging in de laatste levensfase. Het boekje is geldig als zorgverklaring.

‘Notities over het einde van mijn leven’ is een gebruiksvriendelijk boekje waarin je eenvoudig kunt aangeven hoe je denkt over de zorg en behandeling rondom het levenseinde. Dat is niet alleen fijn voor jezelf en je naasten, maar ook voor je relatie met de huisarts.

Aan de hand van het boekje kun je met de huisarts je behoeften en verwachtingen bespreken. Daarna kun je het boekje als zorgverklaring gebruiken. Een zorgverklaring biedt uitkomst als je zelf niet meer in staat bent om beslissingen te nemen, bijvoorbeeld bij dementie of coma. Dankzij een zorgverklaring kun je dan toch invloed uitoefenen op de medische en verpleegkundige zorg.

Pal voor u 5‘Notities over het einde van mijn leven’ is voor € 9,95 verkrijgbaar via de webwinkel van Uitgeverij Zezz.nl (www.uitgeverijzezz.nl/webwinkel)

Pal voor u over palliatieve zorg
Het notitieboekje is afkomstig van de makers van Pal voor u. Pal voor u deelt informatie en ervaringen over palliatieve zorg met mensen met een ongeneeslijke ziekte en hun naasten via magazines, boekjes, socialmedia (@palvooru) en de website palvooru.nl. De vijfde editie van het magazine Pal voor u is onlangs verschenen. In dit nummer o.a. Ben Jolink over zijn onmacht bij een ernstige ziekte, Leoniek van der Maarel (bekend van het tv-programma Liefde voor later) over omgaan met eenzaamheid en een dossier over zorg plannen; je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen.

Bron: uitgeverijzezz.nl

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen