Het nieuwe zorgen voor mensen met dementie

Maandag 26 oktober ondertekenden Bruggerbosch en Roessingh Research and Development een samenwerkingsovereenkomst om te komen tot een structurele samenwerking op het gebied van innovatieve zorg voor mensen met dementie. Daarbij wordt gebruik gemaakt van nieuwe technologie.

De techniek staat niet stil. Dit geldt voor ons dagelijkse leven, maar ook voor de mogelijkheden die techniek biedt voor mensen met dementie en hun (informele) zorgverleners. Om de technische mogelijkheden om te zetten in innovaties die daadwerkelijk meerwaarde bieden voor de dementiezorg hebben verpleeghuis Bruggerbosch en Roessingh Research and Development de handen ineen geslagen.

Waar Bruggerbosch hét oostelijke expertisecentrum voor dementiezorg is, is Roessingh Research and Development dé plek waar technische innovaties voor de zorg ontstaan en worden ontwikkeld. Samen gaan de organisaties voor vernieuwing die de dementiezorg stimulerender, socialer en veiliger zal maken.

Tijdens de kick-off op maandag 26 oktober werd er stilgestaan bij het eerste onderzoeksproject dat binnenkort van start gaat: een interactieve vloerprojectie van rdgKompagne die mensen met dementie gaat stimuleren om (meer) te bewegen. De komende twee jaar wordt er ook gekeken naar een zintuigentuin om de leefwereld van mensen met dementie te vergroten, de inzet van domotica om mensen veilig thuis te laten wonen en een handig navigatiemiddel, dat gebruik maakt van herkenningspunten wanneer iemand de weg kwijt raakt.

Persbericht foto RRD en BruggerboschBijschrift bij foto:
Murk Westerterp en Hermie Hermens ondertekenen de samenwerkingsovereenkomst tot innovatieve dementiezorg.

Bron: Bruggerbosch