Extra alert op MRSA besmetting vluchteling

Array

Asielzoekers die naar het ziekenhuis moeten, worden daar uit voorzorg tijdelijk geïsoleerd gehouden worden en extra gecontroleerd op de ziekenhuisbacterie MRSA. De maatregel moet een uitbraak van de bacterie voorkomen, zegt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). “Alle ziekenhuizen zijn inmiddels op de hoogte gesteld van het verhoogde risico”, zegt Jaap van Dissel, directeur van het Centrum Infectieziektebestrijding van het RIVM

Tot nu toe is de bacterie bij twee zieke vluchtelingen ontdekt, die in een opvangcentrum in de buurt van Weert zaten. Daarom werden 95 andere bewoners van het asielzoekerscentrum ook gecontroleerd. Van hen hadden veertien mensen de bacterie onder de leden zonder dat ze er ziek van waren. De meesten kwamen uit Eritrea. Normaal gesproken draagt zo’n 1 procent van de wereldbevolking de bacterie bij zich.

 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen