Geavanceerde hartecho’s bij Treant Zorggroep

Array

De cardiologen van ziekenhuislocatie Bethesda, onderdeel van Treant Zorggroep, kunnen sinds kort nog gedetailleerdere echo’s van het hart maken. Dit dankzij de komst van een nieuw echocardiografieapparaat. Het moderne apparaat beschikt over een superieure beeldkwaliteit en is bovendien uitgerust met 3D-echofunctie, die de werking van het hart haarscherp in beeld brengt.

Cardioloog Marloes van der Wielen: ‘Met een echo kunnen we de klep-, hartkamer- en pompfunctie beoordelen, maar bijvoorbeeld ook zien of er vocht in het hartzakje zit of hoe de nieuwe klep het na een hartklepoperatie doet. Dankzij het nieuwe apparaat kunnen we dit nog beter zien. Waardoor we de patiënt sneller en beter kunnen laten weten wat er aan de hand is.

Een laborant maakt de echo en de beelden worden vervolgens beoordeeld door de cardioloog. Op grond van de beelden maken we een behandelplan. We kunnen onze patiënten dicht bij huis hoogwaardige hartzorg bieden’, aldus Van der Wielen.

Echocardiografie bij Treant Zorggroep is niet nieuw. Op alle drie de ziekenhuislocaties – Bethesda in Hoogeveen, Scheper in Emmen en Refaja in Stadskanaal – kunnen patiënten al langer terecht voor een echo van het hart. Echter, de komst het nieuwe apparaat maakt het mogelijk dat de dokters van Treant Zorggroep snel en op iedere locatie echobeelden kunnen bekijken. Dat zorgt voor een betere samenwerking en daardoor snellere diagnose voor de patiënt.

Patiënten van de ziekenhuislocaties Refaja en Scheper voor wie een 3D-echo nodig is, kunnen voortaan dichtbij huis in Bethesda terecht. Reizen naar Zwolle is niet langer nodig. Naar verwachting in 2016 worden ook de locaties in Emmen en Stadskanaal uitgerust met deze vorm van echocardiografie.

Bron: Treant Zorggroep

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen