Nieuwe medische technologie in Nederlandse ziekenhuizen anno 2014

Array

Het RIVM heeft een verkenning uitgevoerd naar ontwikkelingen en de risico’s op het gebied van medische technologie in de Nederlandse ziekenhuizen. Resultaten uit deze verkenning laten zien dat er relatief veel klinisch onderzoek wordt uitgevoerd met nieuwe implantaten, en dat ziekenhuizen veel investeren in beeldvormende apparatuur en snijapparatuur voor chirurgen.

Verkeerd gebruik van deze medische apparatuur kan schade bij de patiënt veroorzaken. Maar ook als een dergelijke nieuwe technologie correct wordt gebruikt, kunnen er onbedoeld risico’s optreden. Het is dus van belang dat medische technologieën zorgvuldig worden geïntroduceerd in de instelling, zodat de gebruiker goed op de hoogte is van de mogelijkheden en beperkingen van het apparaat.

Bron: RIVM

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen