LSP en Bristol-Myers Squibb gaan strategische samenwerking aan

LSP en Bristol-Myers Squibb gaan strategische samenwerking aan voor verdere ontwikkeling innovatieve life sciences in Europa
LSP (Life Sciences Partners), de Nederlandse investeerder gespecialiseerd in life sciences, heeft vandaag een strategische samenwerking aangekondigd met Bristol-Myers Squibb Company. De ondernemingen gaan nauw samenwerken in het identificeren van innovatieve  Europese technologieën en producten op het gebied van immuno-oncologie en andere ziektebeelden waarvoor grote medische noodzaak bestaat. De samenwerking gaat gepaard met een significante investering  door het Amerikaanse biofarmaceutische concern Bristol-Myers Squibb in LSP 5, het meest recente LSP fonds. Dit is de eerste investering door Bristol-Myers Squibb in een Europees healthcare fonds. Een vertegenwoordiger van Bristol-Myers Squibb zal toetreden tot de Raad van Advies van LSP 5. 

Life sciencesImmunotherapie voor de behandeling van kanker is al een aantal jaren een van de meest dynamische vakgebieden in biotechnologie, en Bristol-Myers Squibb wordt alom erkend als een van de voorlopers op dit innovatieve gebied. De onderneming is ook op zoek naar de ontwikkeling van behandelmethoden voor andere aandoeningen waarvoor nog geen therapie voorhanden is, waaronder hart- en vaatziekten zoals hartfalen en trombose, een aantal erfelijke aandoeningen, fibrose en ontwikkelingen op het gebied van immunotherapie.

Dr René R. Kuijten, General Partner van LSP:
“LSP is gericht op het zoeken, beheren en laten groeien van investeringsmogelijkheden in  healthcare die de potentie hebben een positieve impact te hebben op de samenleving. We zijn er bijzonder trots op dat Bristol-Myers Squibb ons gekozen heeft als partner voor het doen van investeringen in Europese innovaties. Dit bevestigt de rol van LSP als gespecialiseerde investeerder met een lange ervaring in Europese life sciences. We verheugen ons op de samenwerking met Bristol-Myers Squibb en verwelkomen Dr. Donnie McGrath, Vice President Business Development van Bristol-Myers Squibb, als lid van de Raad van Advies van LSP 5. We kijken uit naar een zonder twijfel zeer productieve samenwerking waarbij we elkaar zullen aanvullen en versterken in het promoten van innovatie in Europese life sciences.”

Paul Biondi, Senior Vice President Business Development van Bristol-Myers Squibb, zegt:
“Bristol-Myers Squibb wil nauw samenwerken met  venture capital partijen in het identificeren van en investeren in innovatieve wetenschap die mogelijk kan leiden tot transformerende medicijnen voor patiënten met aandoeningen waarvoor nog geen behandeling mogelijk is”.

Over LSP
LSP (Life Sciences Partners) is een leidende Europese zelfstandige partnership die investeert in private en publieke ondernemingen in de life sciences sector. Sinds eind jaren tachtig heeft LSP geïnvesteerd in een groot aantal innovatieve bedrijven waarvan er veel zijn uitgegroeid tot leiders  in de mondiale life sciences sector. Met meer dan 1 miljard euro vermogen onder beheer en kantoren in Amsterdam, München en Boston, is LSP een van de grootste en meest ervaren gespecialiseerde investeerders in de life sciences sector. Zie voor meer informatie www.lspvc.com.

Over Bristol-Myers Squibb
Bristol-Myers Squibb is een wereldwijd opererende biofarmaceutische onderneming die als missie heeft het ontdekken, ontwikkelen en leveren van innovatieve medicijnen die patiënten helpt ernstige ziekten te overwinnen. Zie voor meer informatie www.bms.com.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel studeer ik toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen