Thuiszorg TSN in grote financiële problemen

0
1812

Thuiszorg Service Nederland, afgekort TSN, de grootste thuiszorgorganisatie van Nederland, zal vrijdagmiddag “ingrijpend nieuws over het voortbestaan van het bedrijf” bekend. De directie van TSN houdt om 13.00 uur een persbijeenkomst in Almelo.
De persconferentie wordt gehouden in het Van der Valk Theaterhotel, Schouwburgplein 1 in Almelo.Naar alle waarschijnlijkheid worden nieuwe grote ontslagrondes aangekondigd. TSN kondigde eerder dit jaar aan de lonen van thuiszorgmedewerkers met 20 tot 30 procent te verlagen, om te kunnen overleven. De rechter bepaalde echter vorige maand dat dit onterecht was en dat de loonsverlaging moest worden teruggedraaid.

De financiële problemen van het bedrijf mochten van de rechter niet afgewenteld worden op de medewerkers. TSN Thuiszorg heeft het afgelopen jaar al vijf keer reorganisaties doorgevoerd, waarbij in totaal meer dan 4.000 banen werden geschrapt. Dat was volgens de directie het directe gevolg van “extreme bezuinigingen op de thuishulp”. TSN werd in 2001 opgericht in Twente en groeide uit tot de grootste thuiszorgorganisatie van Nederland met vestigingen in het noorden, oosten en midden van het land. TSN heeft op dit moment ruim 11.000 medewerkers in vaste dienst. Ook heeft het bedrijf enkele duizenden mensen in tijdelijke dienst.

TSN Thuiszorg nam in 2009 veel activiteiten van de inmiddels faillite thuiszorggigant Meavita. In 2013 konden enkele honderden ontslagen thuiszorgmedewerkers van het Achterhoekse Sensire overstappen naar TSN.

TSN heeft meer dan veertig vestigingen, verspreid over het hele land: in de provincies Groningen, Drenthe, Overijssel, Gelderland, Flevoland, Utrecht, Noord-Holland en Zuid-Holland. Het hoofdkantoor is gevestigd in Almelo. TSN zorgt voor ongeveer 60.000 ouderen en hulpbehoevenden.

Vorig artikelBeeldgestuurd opereren in OK van de toekomst – AvL
Volgend artikelSchippers blij met nieuw elan in ggz
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.