Rian Veldhuizen nieuwe voorzitter branchevereniging NVOS-Orthobanda

Array

Drs. Rian Veldhuizen, voormalig algemeen directeur Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF), treedt per 1 december 2015 aan als nieuwe voorzitter van NVOS-Orthobanda (NVOS), de Nederlandse branchevereniging van leveranciers van orthopedische hulpmiddelen en diensten. Veldhuizen volgt Klaas Groenwold op, die sinds 1 januari 2014 deze rol heeft vervuld.

In de afgelopen maanden hebben het bestuur en leden van NVOS het functieprofiel van de voorzitter opnieuw vormgegeven zodat deze beter aansluit op de veranderende marktomstandigheden. Het speelveld is veranderd door de verslechterde positie als gevolg van de marktmacht van de zorgverzekeraars, nieuwe overheidsmaatregelen, veranderingen in de keten en de steeds mondiger wordende consument.

Het verbinden van verschillende marktpartijen en belangenbehartiging bij diverse stakeholders worden daarbij steeds belangrijker. Ervaring met deze aspecten is een belangrijke voorwaarde geweest bij de benoeming van de nieuwe voorzitter.

Rian Veldhuizen heeft brede bestuurlijke ervaring en is momenteel op interim basis werkzaam bij de Vereniging voor Verplegenden en Verzorgenden. Zij heeft diverse functies vervuld bij KNGF en vervulde sinds 2009 de functie van algemeen directeur. Met haar strategische kennis van de zorg, haar uitgebreide nationale netwerk en jarenlange ervaring met lobbywerkzaamheden richting Den Haag en zorgverzekeraars biedt Rian Veldhuizen een belangrijke toegevoegde waarde in de verdere professionalisering en versterking van de branchevereniging.

Het bestuur van NVOS-Orthobanda heet Rian Veldhuizen van harte welkom als nieuwe voorzitter en bedankt Klaas Groenwold voor zijn waardevolle bijdrage aan de branchevereniging.

Bron: NVOS-Orthobanda

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen