Koningin Máxima brengt werkbezoek aan het Alexander Monro Borstkankerziekenhuis

Array

Hare Majesteit Koningin Máxima brengt op dinsdagochtend 8 december een werkbezoek aan het Alexander Monro Borstkankerziekenhuis in Bilthoven. Het ziekenhuis, nu bijna 3 jaar open, is het eerste ziekenhuis in Nederland dat volledig gespecialiseerd is in de totale diagnostiek en behandeling van Borstkanker.

Ongeveer 1 op de 8 vrouwen in Nederland krijgt in haar leven borstkanker. Per jaar zijn dat 14.000 vrouwen en 100 mannen.

Uitgangspunt van het Alexander Monro Borstkankerziekenhuis is dat de borstkankerzorg op maat en volledig rondom de patiënt wordt georganiseerd. Door een multidisciplinair team, waarin de medisch specialisten, verpleegkundigen en laboranten gericht zijn op borstkankerzorg, kan een patiënt bij de kliniek terecht voor diagnostiek, operatie en reconstructie, chemotherapie, nabehandeling en psychosociale zorg.

web_am_20151208_183DSC_8618

web_am_20151208_115DSC_8550

web_am_20151208_100DSC_8535Tijdens haar bezoek werd Koningin Máxima rondgeleid door initiatiefnemer en directeur Jan van Bodegom. Zij sprak met artsen en verpleegkundigen over de multidisciplinaire aanpak. Daarnaast ontmoette Koningin Máxima enkele patiënten die vertelden over hun ervaringen met het ziekenhuis.

Mw. Jacobs-Schoone, patiënte , eerder chemo-therapie gehad en gisteren geopereerd : “ Je bent hier geen nummer, iedereen kent je. Het team werkt echt samen en geeft je hier het gevoel dat het alleen om jou en je gezin gaat.”

“Een enorme erkenning voor ons team en onze manier van werken. Eerder dit jaar bleek dat onze medische kwaliteit in de top van Nederland zit (NBCA) en werden we op zorgkaart.nl uitgeroepen tot patiëntvriendelijkste. Dit is voor iedereen echt een heel bijzondere waardering.” aldus Jan van Bodegom.

Bron: Alexander Monro Borstkankerziekenhuis

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen