Nieuw overzicht online interventies over leefstijl voor eerstelijns zorg

Nieuw overzicht voor huisartsen en POH die mensen willen doorverwijzen naar online interventies over #leefstijl is gepubliceerd op de NGH. Het is een overzicht van online interventies Voor volwassenen die willen werken aan hun leefstijl, aan thema’s:

  • bewegen,
  • voeding,
  • depressieklachten,
  • stoppen met roken,
  • alcohol.
Het overicht van online interventies of apps helpt huisartsen en praktijkondersteuners om  patiënten door te verwijzen als zij iets willen doen aan leefstijlaanpassingen. In het overzicht van de NHG staan Nederlandstalige online interventies voor volwassenen op een rij. Het kan gaan om een app of om een programma of cursus op internet. Deze toepassingen kunnen patiënten helpen om meer te bewegen, gezonder te eten, minder alcohol te drinken, te stoppen met roken of depressieklachten te verminderen.
In het overzicht kunt u in één oogopslag zien welke online interventies op Thuisarts.nl staan en of het om een internet of mobiele toepassing gaat. Daarnaast ziet u welke inte
rventies een erkenning hebben van de onafhankelijke Erkenningscommissie Interventies (van RIVM Centrum Gezond Leven, Nederlands Jeugdinstituut, Nederlands Centrum Jeugdgezondheid, Movisie en NISB). Deze bevatten richtlijnen over advisering en begeleiding van uw patiënten rond alcoholproblematiek,bewegen, stoppen met roken en gezonde voeding.
De zorgmodules van de NHG vindt u hier

 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel studeer ik toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen