Nieuwe studieresultaten head-to-head fase III ENDEAVOR studie op ASH

Array

Nieuwe studieresultaten gepresenteerd op ASH en publicatie in The Lancet Oncology online
Data bevestigen effectiviteit en veiligheid van de combinatietherapie met carfilzomib bij brede patiëntenpopulaties

Afgelopen zaterdag zijn op het congres van de American Society of Hematology (ASH) relevante nieuwe resultaten gepresenteerd van klinische studies die behandelregimes met Kyprolis® (carfilzomib) evalueerden bij patiënten met recidief Multipel Myeloom. Deze data tonen aan dat carfilzomib in combinatie met dexamethason de progressievrije overleving (PFS) van patiënten met recidief Multipel Myeloom significant verlengt (PFS 18,7 vs 9,4 maanden) vergeleken met de standaardtherapie van bortezomib plus dexamethason. Dit geldt voor brede, moeilijk te behandelen patiëntenpopulaties, en voor patiënten die eerder een stamceltransplantatie hebben ondergaan.

Drie analyses van de head-to-head fase III ENDEAVOR studie tonen aan dat de PFS van recidief Multipel Myeloompatiënten superieur was in populaties die de behandelcombinatie carfilzomib met dexamethason kregen, vergeleken met de PFS die werd bereikt met de standaard combinatietherapie van bortezomib plus dexamethason. De subgroepanalyses evalueerden drie patiëntenpopulaties met recidief Multipel Myeloom:

Patiënten, die voor inclusie al eerdere behandeling hadden gehad. De groep met één eerdere behandeling, behaalde een mediane PFS van 22.2 maanden, versus een mediane PFS van 10.1 maanden bij de groep behandeld met het bortezomib regime (ASH abstract #729).
Patiënten met een cytogenetisch risicoprofiel. De mediane PFS bij patiënten met een hoog-risico cytogenetisch profiel was 8,8 vs. 6 maanden in respectievelijk de carfilzomib groep en de groep behandeld met het bortezomib regime. (ASH abstract #30)
Patiënten binnen de leeftijdsgroepen jonger dan 65 jaar, tussen 65 en 74 jaar, en 75 jaar of ouder. De mediane PFS verbeterde in alle drie patiëntengroepen, die werden behandeld met het carfilzomib regime. De PFS in de groep ouder dan 75 jaar verdubbelde van 8,9 maanden naar 18,7 maanden bij patiënten behandeld met het carfilzomib regime (ASH abstract #1844).

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen