Paul Korte nieuwe voorzitter Nefarma

0
1029

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van 16 december in Nieuwegein is Paul Korte gekozen tot voorzitter van Nefarma als opvolger van Hans Sijbesma.

Korte (55) is algemeen directeur van Janssen in Tilburg en maakte al deel uit van het Nefarma-bestuur.
In zijn eerste toespraak als voorzitter gaf hij aan hoe hij aankijkt tegen innovatieve geneesmiddelfabrikanten en hun vereniging Nefarma.

“De kern van onze bedrijvigheid is het beter maken van mensen. In veel gevallen in de dagelijkse patiëntenzorg maken geneesmiddelen het verschil. Dat moeten we blijven uitdragen. Er is maar één partij die in staat is geneesmiddelen te ontwikkelen en steeds met innovaties te komen, en dat zijn wij. Tegelijkertijd hebben wij als leden van Nefarma onszelf de opdracht gegeven de gezondheidszorg in Nederland duurzaam betaalbaar te houden. Ons beleid is daar volop op gericht en wij zullen daarvoor met initiatieven komen. Samenwerking en verbinding met anderen zijn daarbij de leidraad”.

Korte bedankte Hans Sijbesma voor het leiding geven aan de vereniging in de afgelopen jaren. Sijbesma was zes jaar bestuurslid waarvan drie jaar voorzitter.

Tot nieuw bestuurslid van Nefarma is benoemd Jasper van Grunsven, algemeen directeur van Amgen in Breda. De vereniging heeft ook twee vice-voorzitters gekozen, Anita Atema (Celgene) en Aarnoud Overkamp (Takeda).