Prof. dr. M.B.Vroom lid Raad van Toezicht van Reinier Haga Groep

Array

Prof. dr. Margreeth Vroom (1960) is per 1 januari 2016 lid van de Raad van Toezicht van de Reinier Haga Groep. Zij neemt de plaats in van prof. dr. Margriet Schneider, die in november jl. bestuursvoorzitter is geworden van het UMC Utrecht.

“Margreeth Vroom vervult de medische portefeuille in de raad. Naast haar medische achtergrond is zij een ervaren bestuurder. Voor onze raad is haar ervaring en kennis op het scheidsvlak van zorg en organisatie belangrijk”, zegt Elmer Mulder, voorzitter van de raad.

Mevrouw Vroom is divisievoorzitter van het Operatiecentrum en Intensive Care van het Academisch Medisch Centrum (AMC). Daarnaast is zij kernhoogleraar Intensive Care Geneeskunde aan de Universiteit van Amsterdam. Bovendien heeft zij verschillende organisatorische functies in het AMC, waaronder voorzitter van het stafconvent.

Na haar studie Geneeskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen, specialiseerde Margreeth Vroom zich tot anesthesioloog-intensivist. Zij promoveerde aan de Universiteit van Amsterdam. Bovendien voltooide zij onder meer een MBA aan de Nyenrode business universiteit.

Reinier Haga Groep bestaat uit HagaZiekenhuis Den Haag, Reinier de Graaf Delft en ’t LangeLand Ziekenhuis Zoetermeer

Bron: HagaZiekenhuis

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen