Stoppen met Roken in het Jeroen Bosch Ziekenhuis: ook in 2016

Wegens groot succes gaat het Jeroen Bosch Ziekenhuis ook in 2016 door met het aanbieden van groepscursussen Stoppen met Roken. Vorig jaar is vier maal een groepscursus georganiseerd in het ziekenhuis. Na afloop van iedere cursus was gemiddeld 90% gestopt met roken.

Een cursus bestaat uit zeven bijeenkomsten, telkens op een maandag- of dinsdagavond van 19.30 tot 21.00 uur. De kosten worden door de meeste zorgverzekeraars vergoed vanuit de basisverzekering. In 2016 starten de groepscursussen op 25 januari, 15 maart, 11 april, 3 mei, 6 juni, 5 juli, 1 augustus, 30 augustus, 10 oktober, 1 november en 12 december. Voor meer informatie of inschrijven gaat u naar www.rookvrijookjij.nl of bel (076) 88 951 95.

Gratis informatiebijeenkomst
Mensen die twijfelen of de cursus iets voor hen is, kunnen de gratis informatiebijeenkomst bezoeken. Hierin vertelt de cursusleider meer over de mogelijkheden om te stoppen met roken en over de inhoud van de cursus. Ook kunnen belangstellenden een gratis blaastest laten doen om erachter te komen in welke mate ze nicotineverslaafd zijn. Aanmelden kan via [email protected] onder vermelding van naam, telefoonnummer en dat het gaat om de informatiebijeenkomst in het Jeroen Bosch Ziekenhuis.

In 2016 staan de informatiebijeenkomsten gepland op de volgende dinsdagen, steeds van 19.30 tot 21.00 uur: 12 januari, 16 februari, 8 maart, 12 april, 17 mei, 14 juni, 19 juli, 16 augustus, 13 september, 18 oktober en 15 november.

Melden bij de Infobalie
Zowel voor de informatiebijeenkomsten als de groepscursussen geldt dat deelnemers zich op de geplande datum om 19.20 uur verzamelen bij de Infobalie van het Jeroen Bosch Ziekenhuis (bovenaan de roltrap).

SineFuma
De cursus wordt gegeven door SineFuma, een organisatie gespecialiseerd in stoppen met roken-programma’s. Alle trainers en begeleiding van SineFuma zijn opgenomen in het landelijke Kwaliteitsregister voor stoppen met roken. Het doel van SineFuma is dat er straks niemand meer zal (over)lijden aan de gevolgen van roken en werkt daarin samen met vele zorgorganisaties in heel Nederland.

Bron: JBZ

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen