Nieuwe behandelafdeling voor revalidatiezorg officieel geopend

De nieuwe afdeling fysiotherapie, ergotherapie, diëtetiek en logopedie (paramedische disciplines) van het IJsselland Ziekenhuis en de nieuwe locatie van Rijndam Revalidatie zijn donderdag 7 januari officieel geopend door Josien van Cappelle, wethouder Zorg van de gemeente Capelle aan den IJssel. De nieuwe locatie en moderne faciliteiten bieden de patiënt de mogelijkheid om optimaal te revalideren en te werken aan het herstelproces.

Samenwerking
De gecombineerde afdeling is een nieuwe schakel in de regionale zorgketen. Met de komst van Rijndam is het mogelijk om ook meer complexe revalidatie binnen het IJsselland Ziekenhuis aan te bieden waardoor patiënten de juiste zorg dichtbij huis kunnen krijgen.

Door de gezamenlijke afdeling en de goede relatie tussen het IJsselland Ziekenhuis en Rijndam is de zorg voor de patiënt verder geoptimaliseerd. Overleg tussen het ziekenhuis en het revalidatiecentrum is nu sneller en gemakkelijker. Tegelijkertijd profiteren patiënten van een eenvoudige doorverwijzing.

Opening
Om de samenwerking te vieren vond op 7 januari de officiële opening plaats door Josien van Cappelle, wethouder Zorg, samen met de raden van bestuur van Rijndam en het IJsselland Ziekenhuis. Mw. Van Cappelle benoemde de meerwaarde voor de gemeente Capelle aan den IJssel als volgt: “Heel mooi dat deze twee afdelingen nu onder één dak zitten en elkaar versterken en aanvullen. Hierdoor zijn er hele korte lijnen tussen de revalidatieartsen van Rijndam en de afdelingen fysiotherapie, ergotherapie, diëtetiek en logopedie van het IJsselland. Dit komt de patiënten die in onze regio revalidatiezorg nodig hebben ten goede.”

Na de opening nam de grote groep aanwezigen een kijkje in de diverse ruimtes en faciliteiten van de nieuwe locatie. Ook was er inhoudelijke aandacht voor de mogelijkheden voor de verschillende patiëntgroepen, zodat andere zorginstellingen in de regio een goed beeld kregen van de zorg die de twee samenwerkende partijen bieden.

Rijndam, specialisten in revalidatie
Rijndam is een organisatie voor medisch specialistische revalidatie. Rijndam is er voor kinderen, jongeren en volwassenen die als gevolg van een ziekte, ongeval of aandoening te maken hebben met beperkingen in hun functioneren. Doel van de revalidatie is een zo zelfstandig mogelijk leven. Bij Rijndam werken ruim 800 medewerkers, zo’n 50 vrijwilligers en jaarlijks komen er ongeveer 9.000 patiënten op een aantal locaties in Rotterdam, Schiedam, Dordrecht, Zwijndrecht, Leerdam, Capelle a/d IJssel, Vlaardingen, Maassluis en Gorinchem. Kijk voor meer informatie op www.rijndam.nl, Facebook , Twitter (@rijndam_rc) of YouTube.

Paramedische disciplines van het IJsselland Ziekenhuis
De afdelingen fysiotherapie, ergotherapie, diëtetiek en logopedie vormen samen de paramedische disciplines. 15 fysiotherapeuten, 3 ergotherapeuten, 8 diëtisten en 2 logopedisten begeleiden patiënten tijdens hun opname in het IJsselland Ziekenhuis of op de polikliniek, waarbij er extra aandacht is voor de kwetsbare oudere. Meer informatie over de paramedische disciplines vindt u op www.ysl.nl

Fotobijschrift:
V.l.n.r. dhr. dr. G.L.M. van den Bogaert MBA, lid Raad van Bestuur Rijndam Revalidatie, mw. J.G. Boonstra, lid Raad van Bestuur IJsselland Ziekenhuis, en mw. J. van Cappelle, wethouder Zorg, verrichten de openingshandeling.

Bron: IJsselland Ziekenhuis

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen