Themabijeenkomst Longpunt: ‘Snurken en slaapapneu’

Op maandag 8 februari van 14.00 tot 16.00 uur organiseert Longpunt Nieuwe Waterweg Noord de themabijeenkomst ‘Snurken en slaapapneu’. Longverpleegkundigen van Franciscus Vlietland, Miriam Hoogendijk en Jessica Berns geven deze middag antwoorden op uw vragen. De bijeenkomst wordt gehouden bij Woonzorgcentrum Uitzicht aan de Churchillsingel 483 in Vlaardingen. Deelname is gratis.

Longpunt is een maandelijkse ontmoetingsplaats van het Longfonds voor mensen met een chronische longziekte (onder andere astma of COPD), hun naasten en zorgverleners.

In 2016 worden negen bijeenkomsten georganiseerd (tweede maandag van de maand) waar ervaringen uitwisselen, tips en trucs op doen, zorgen delen en in gesprek gaan met zorgverleners centraal staan. Longartsen en longverpleegkundigen van Franciscus Vlietland komen aan bod, maar ook praktijkverpleegkundigen, een diëtist en een fysiotherapeut.

Bovengemiddelde score voor slaappolikliniek Franciscus Vlietland
De ApneuVereniging voert jaarlijks een prestatie- en waarderingsonderzoek uit onder patiënten. De slaappolikliniek van Franciscus Vlietland heeft voor 2015 één ster behaald. Op de slaappolikliniek kunt u terecht als u slaapproblemen heeft, zoals snurken en ademstilstanden. Jaarlijks worden er ongeveer 700 slaapregistraties uitgevoerd.

Kijk voor een overzicht van alle bijeenkomsten in 2016 op de website van het Longfonds.

Bron: Franciscus Gasthuis & Vlietland