Ervaringsdeskundige wordt eindelijk een beroep

“Ik leer voor ervaringsdeskundige” Ervaringsdeskundige wordt eindelijk een beroep
“Van ervaringen kun je leren”, een veel gehoorde uitspraak in Nederland. Maar wat doe je met die ervaringen en laat je anderen meegenieten van hetgeen jij hebt geleerd? Markieza en Herstelgroep Nederland zijn van mening dat ervaringen structureler en beter verankerd gebruikt kunnen worden in de zorg en het gemeentelijk sociaal domein. Daarom moet ervaringsdeskun- digheid een e?cht beroep worden en herstelondersteuning de deskundigheid . Om dat te kunnen bereiken slaan deze organisaties de handen in een.

Markieza en Herstelgroep Nederland willen beiden een belangrijke bijdrage leveren aan de participatiemaatschappij door de rol van de ervaringsdeskundige te vergroten. Ondersteund door een samenwerkingsovereenkomst bundelen ze alle aanwezige kennis op het gebied van de geestelijke gezondheidszorg en verslavingsproblematiek e?n het opleiden van ervaringsdeskundigen tot hulpverleners met een streepje voor.

Maar, alleen met een samenwerkingsovereenkomst zijn ze er niet. Ze hebben zich voor 2016 daarom ook al concrete doelen gesteld. Zo wordt het komende jaar wordt onder andere een accreditatie ont- wikkelen waarmee de kwaliteit van de opleiding tot ervaringsdeskundigheid aangetoond kan worden. Daarnaast worden de mogelijkheid verkend voor wetenschappelijk onderzoek naar de kwaliteit van betreffende opleidingen. Ook gaan ze met de zorgverzekeraars om tafel over het belang van herstel ondersteunende zorg en de financieringsmogelijkheden daarvan. Maar ook zelf herstelpraktijken in- richten binnen de WMO

Dit alles biedt de mogelijkheid om ervaringsdeskundigheid eindelijk ook daadwerkelijk als beroep te bestempelen.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen