Henry Schein opent zijn nieuwe logistieke centrum

De geneeskundige distributeur is met zijn team verhuisd
Langen/Heppenheim (D), 21 januari 2016 – Op 29 januari 2016 opent Henry Schein zijn uiterst moderne logistieke centrum in het industriegebied Tiergartenstraße in Heppenheim (Duitsland). Het perceel van 3,1 ha biedt ruimte voor een magazijn van 18.000 m² met een hoogte van 10,5 m. De medewerkers van de huidige locatie in Weinheim verhuizen mee naar de nieuwe locatie. Om 12.00 uur wordt tijdens een feestelijke ceremonie het lint doorgeknipt ter opening van het nieuwe logistieke centrum.

“We hebben lang gezocht naar een geschikt terrein in deze omgeving, om ons nieuwe logistieke centrum overeenkomstig ons productassortiment en de toegenomen eisen op werkgebied op moderne wijze uit te bouwen. Wij beschikken al over een uiterst modern logistiek centrum op de locatie Gallin en zijn hier nu eveneens goed voorbereid”, zegt Axel Pfitzenreiter, Vice President Global Supply Chain Europe. “Wij zijn onze medewerkers veel dank verschuldigd, zij hebben in de afgelopen maanden alles op alles gezet om de moeilijke overgang van de oude naar de nieuwe vestiging mogelijk te maken, zonder daarbij het belang van onze klanten uit het oog te verliezen”, aldus Pfitzenreiter. “De gemeente Heppenheim, met burgermeester Rainer Burelbach voorop, heeft ons zeer goed begeleid in aanloop naar onze nieuwe vestiging.”

Nadat op 11 september 2014 de eerste spade de grond in ging, zijn er 440 vrachtwagens aangereden om de betonnen vloer te gieten. Er werd 100 ton staalvezel verwerkt en vier kilometer elektroleidingen onder de vloerplaten gelegd. In totaal werd er 700 ton staal gebruikt en een imposante 60 kilometer aan kabels gelegd. De totale oppervlakte van 18.000 m² komt overeen met bijna drie voetbalvelden. Bij de interieurbouw werden enkele duizenden sprinklers geïnstalleerd. Om precies te zijn 2.300 aan het plafond, 4.600 in de stellingen en 121 in de kantoren. Het nieuwe magazijn biedt ruimte aan 70.000 verschillende artikelen, hetgeen ver boven het Europees gemiddelde ligt. Er is 2,1 kilometer transportband ingebouwd om de goederen te verplaatsen.

Het nieuwe logistieke centrum is een strategisch magazijn voor Centraal-Europa. Vanuit Heppenheim wordt naast aan Duitsland ook aan Oostenrijk, Tsjechië en de Benelux geleverd. Er zijn op de locatie Heppenheim ca. 100 medewerkers werkzaam voor Henry Schein. De investeerdersgroep Biskupek-Klotz-Scheinert uit Darmstadt heeft in 2014 de opdracht tot de bouw van de nieuwe goederenopslag verleend aan Goldbeck GmbH. Henry Schein huurt het terrein met het gebouw. “Bij alle vreugde omtrent ons nieuwe logistieke centrum willen wij ook met name de gemeente Weinheim bedanken voor de goede samenwerking in de afgelopen jaren”, aldus Axel Pfitzenreiter.

 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen