Voorzitter Raad van Bestuur SVB treedt terug vanwege PGB-chaos #PGBalarm

0
2221

Voorzitter Raad van Bestuur SVB treedt terug #PGBalarm
Nicoly Vermeulen, voorzitter Raad van Bestuur, gaat de Sociale Verzekeringsbank (SVB) na zes jaar verlaten.Staatssecretaris Klijnsma (SZW) geeft aan dat de SVB de afgelopen jaren, soms onder moeilijke omstandigheden, flinke stappen vooruit heeft gezet onder leiding van Vermeulen.
“Tegelijk moet ik constateren dat de SVB in dezelfde periode met zwaarwegende problemen is geconfronteerd. De noodzaak om de organisatie van de SVB toe te rusten op huidige en toekomstige uitdagingen is echter onverminderd groot. Een nieuwe fase, nieuw leiderschap”, aldus Klijnsma.
De positie voorzitter Raad van Bestuur van de SVB zal tot 1 mei interim worden waargenomen door José Lazeroms, lid van de Raad van Bestuur UWV. Daarna zal zij weer terugkeren naar het UWV.