‘Laat mensen sterven waar zij dat willen’

Patiëntenfederatie in brief aan Tweede Kamer: ‘Laat mensen sterven waar zij dat willen’
Mensen moeten stervensbegeleiding kunnen krijgen waar zij dat willen, liefst zo dicht mogelijk bij het eigen huis. Dat schrijft Patiëntenfederatie NPCF in een per email verzonden brief aan de Tweede Kamer. Die praat donderdag over stervensbegeleiding.

In de mail zegt de Patiëntenfederatie dat ziekenhuizen, verpleeghuizen, artsen en naasten tihttps://www.medicalfacts.nl/medicalbackup/wp-admin/post.php?post=228960&action=edit#category-addjdig met patiënten moeten praten over het naderende levenseinde.

Ook moet er duidelijkheid zijn over de toegang tot hospices. Kosten mogen niet leidend zijn bij de keuze waar mensen sterven. De Patiëntenfederatie pleit daarom voor het afschaffen van eigen bijdragen in de stervensbegeleiding in hospices en elders.

> Lees hier de brief aan de Tweede Kamer

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen