Aspen betreurt situatie en biedt excuses aan

Aspen kampt momenteel met een voorraadtekort van Thyrax. Aspen vindt dit een betreurenswaardige situatie, omdat zij het welzijn van patiënten als haar prioriteit beschouwt en biedt voor dit ongemak haar verontschuldigen aan.

Het tijdelijke voorraadtekort aan Thyrax® (Levothyroxine) is te wijten aan technische problemen die zich voordeden tijdens de overdracht van Thyrax naar een nieuwe productielocatie, de productie van het geneesmiddel en het stopzetten van bevoorrading door de huidige producent (red. Productielijn in Oss die tot en met eind in Thyrax produceerde)  .

Aspen stelt alles in het werk om dit probleem op te lossen en dit heeft momenteel ook de hoogste prioriteit. De verwachting is echter dat het geruime tijd zal vergen, voordat alle technische kwesties zijn opgelost en benodigde analyses beschikbaar zijn. Op dit moment is de verwachting, dat nieuwe voorraad Thyrax beschikbaar komt vanaf het vierde kwartaal 2016; over circa 6 tot 9 maanden.

Aangezien Thyrax een cruciaal onderdeel is van het behandelingenregime van een patiënt met schildklierproblematiek, werkt Aspen samen nauw met alle relevante Nederlandse autoriteiten om te komen tot een oplossing van de technische aspecten en de overgang van patiënten naar alternatieve producten. Aspen heeft op dit moment een andere vorm van levothyroxine beschikbaar in Nederland; Eltroxin. Alle nodige maatregelen zijn getroffen om extra Eltroxin leveringen, als alternatief voor patiënten, te versnellen gedurende het voorraadtekort van Thyrax. Gedurende deze periode van schaarste richt Aspen zich op de belangen van de patiënten en niet op haar eigen commercieel gewin.

Aspen raadt beroepsbeoefenaren met klem aan, daar waar mogelijk, geen behandelingen met Thyrax te starten en voor nieuwe patiënten een alternatieve vorm van levothyroxine te overwegen. Na de omzetting naar een alternatief product dient de behandeld arts de schildklierfunctie opnieuw te controleren.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen