De inspectie gaat leken-inspecteurs inzetten

0
905

Op donderdag 28 januari werd via de media bekend dat de Inspectie voor de Gezondheidszorg ‘het verhaal van de cliënt wil horen’. De inspectie wil onder meer lekeninspecteurs inschakelen bij het beoordelen van de kwaliteit van zorg.

Dat voornemen gaat de inspectie nader uitwerken in overleg met patiëntenorganisaties, zoals NPCF. Zodra het zover is dat belangstellenden zich kunnen melden, zal de inspectie dat bekend maken. Op dit moment kunnen mensen zich nog niet aanmelden.

Het bericht over de lekeninspecteurs vloeit voort uit het meerjarenbeleidsplan ‘Gezond Vertrouwen’ dat de inspectie op 14 januari 2016 heeft bekendgemaakt.

BRONIGZ
Vorig artikelSteeds meer bloeddonors in leeftijdscategorie 20-35 jaar
Volgend artikelHoesten in jouw smartphone voor snelle zelftest
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.