Hyperbare zuurstoftherapie in Amersfoort

De Da Vinci Kliniek in Geldrop biedt dit jaar vanuit Amersfoort hyperbare zuurstoftherapie en geavanceerde wondzorgbehandelingen aan. Hiervoor wordt samengewerkt met Meander Medisch Centrum, het topklinische ziekenhuis in Amersfoort.

Het streven is om in de loop van de zomer een tank voor hyperbare zuurstoftherapie te plaatsen in Meander.

Dit betekent een bewezen grote meerwaarde voor mensen met ernstige wonden, die met reguliere behandeling en wondverzorging niet willen genezen en voor patiënten die gevolgen ondervinden van klachten die kunnen ontstaan na bestraling, als gevolg van kanker. De instellingen werken al langere tijd samen op het gebied van wondgenezing onder de naam Meander Da Vinci.

Bij de zuurstoftherapie onder druk neemt de patiënt plaats in een tank, gelijkend op een vliegtuigcabine, samen met andere patiënten. Door middel van een kapje ademt de patiënt zuurstof in. Dit versterkt het weefsel van binnenuit, wat o.a. het genezingsproces sterk bevordert. Het gaat bijvoorbeeld om wonden die zijn ontstaan als gevolg van diabetes, vaatlijden, bestraling of zware ongelukken. Als na 3 maanden de wond nog steeds niet dicht is, kan de patiënt in aanmerking komen voor de hyperbare zuurstoftherapie.

Momenteel zijn de voorbereidingen voor de komst van de zuurstoftank in Amersfoort in volle gang.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel studeer ik toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen