Aangenamer wachten op de dokter

Het Groene Hart Ziekenhuis (GHZ) werkt continu aan verbetering van de kwaliteit van de zorg. Om patiënten zo goed mogelijk te informeren heeft het ziekenhuis de wachtkamers van de poliklinieken voorzien van wachtkamer-tv.

De schermen worden gevuld met actuele en op maat gesneden informatie voor patiënten en bezoekers. Naast algemene informatie over het ziekenhuis, wordt onder andere het zorgteam voorgesteld, informatie over de afdeling getoond en kunnen de bezoekers naar voorlichtingsfilms kijken. Live feeds, zoals treintijden, het laatste nieuws, weer en verkeer maken het kanaal nog aantrekkelijker.

De wachtkamer-tv is een eigentijdse manier om patiënten te informeren. Bovendien verzachten de informatiebeeldschermen de eventuele wachttijd.
Inmiddels hangen de eerste tv-schermen in de wachtkamers. Het ziekenhuis verwacht dat binnen enkele maanden alle poliklinieken voorzien zijn van deze moderne informatievertrekking.

De realisatie van het project is mede mogelijk gemaakt door een gift van het Van Iterson Ziekenhuis aan de stichting Vrienden van het GHZ.

Frank Schouten, voorzitter, erkent het belang van actuele informatieverstrekking aan patiënten en andere polikliniekbezoekers. “Wachtkamer-tv is een nieuwe manier om zowel algemene informatie, als specifieke informatie laagdrempelig en snel te presenteren. De in gebruik name van dit systeem is een extra stap in de moderne dienstverlening van het Groene Hart Ziekenhuis.”

Bron: Groene Hart Ziekenhuis