Aanvullende beperkte noodvoorraad Thyrax® (Levothyroxin) beschikbaar

In aansluiting op een eerder uitgegeven persbericht met betrekking tot het voorraadtekort Thyrax®, is Aspen verheugd te kunnen melden dat zij in staat is om een hoeveelheid van circa 15.000 verpakkingen Thyrax Duotab 0,025 mg, vanuit Portugal, beschikbaar te maken voor gebruik in Nederland.

Deze voorraad heeft precies dezelfde samenstelling als de in Nederland gebruikte vorm en Aspen werkt nauw samen met de Nederlandse autoriteiten inzake de toelating van deze noodvoorraad Portugese Thyrax.

Vanwege het eerder aangekondigde tekort aan voorraad Thyrax, welke naar verwachting zal voortduren tot het vierde kwartaal 2016, dient deze noodvoorraad Thyrax te worden verstrekt aan patiënten die al met dit geneesmiddel worden behandeld. Waar mogelijk moet geen Thyrax behandeling worden gestart bij nieuwe patiënten, maar een alternatieve vorm van  levothyroxine moet door beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg worden overwogen.

Het voorraadtekort is te wijten aan technische problemen; die zich voordeden bij de verplaatsing de productielocatie van Thyrax, de productformulering en het stopzetten van levering door de huidige fabrikant.

Het welzijn van patiënten alsmede het Thyrax-tekort hebben een hoge prioriteit voor Aspen.  Aspen erkent dat dit tijdelijke voorraadtekort zeer te betreuren is. Aspen verontschuldigt zich voor het ongemak dat patiënten en beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg hierdoor ervaren .

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen