Maak dromen waar voor leefbaar leven met diabetes

0
1120

Fietsactie voor diabetes type 1
Heel Nederland fietst van 28 maart tot en met 23 april 2016 voor diabetes type 1! Patiëntenorganisatie Diabetesvereniging Nederland (DVN) en onderzoeksfonds JDRF (Juvenile Diabetes Research Foundation) werken nauw samen voor een leefbaar leven met diabetes type 1, nu en in de toekomst. Daarvoor is geld nodig. De fietsactie ‘Fiets voor diabetes type 1’ biedt via www.doemeevoordiabetes.nl voor alle fietsers in Nederland wat wils: deelname aan één van de georganiseerde fietsroutes in de 21 regio’s, of de mogelijkheid om een eigen fietssponsoractie te organiseren. Individueel of met een groep, alles kan! Gezellig en voor het goede doel.

Diabetes type 1 = 24/7
Eén miljoen mensen in Nederland hebben diabetes. 150.000 daarvan hebben diabetes type 1, een auto-immuunziekte waarbij de alvleesklier geen insuline meer aanmaakt. Het is een ziekte die (nog) niet te genezen is. Je bent er 24/7 mee bezig maar ondanks dat kun je redelijk normaal leven met diabetes type 1. DVN en JDRF werken nauw samen om daar een bijdrage aan te leveren.

In actie voor een leefbaar leven met diabetes
Om nu en de toekomst voluit te kunnen leven met diabetes is geld nodig. Geld voor vakantiekampen van de SugarKidsClub. Leerzame kampen waar kinderen onder begeleiding van een groot team van deskundigen de leukste avonturen beleven samen met andere kinderen met diabetes. DVN gunt dat alle kinderen met diabetes én hun ouders. En geld voor onderzoek van dr. H.J. Aanstoot (vooraanstaand kinderarts en diabetesonderzoeker) naar betere behandeltherapieën én genezing van deze chronische ziekte.

Heel Nederland fietst voor diabetes: hoe werkt het?
DVN en JDRF dragen via ‘Fiets voor diabetes type 1’ elk op eigen wijze bij aan het leven nú met diabetes type 1 én een toekomst zonder diabetes. Een fietsactie met verschillende mogelijkheden in de actieperiode van 28 maart tot en met 23 april. Deelnemers kunnen zich via www.doemeevoordiabetes.nl eenvoudig aanmelden voor een georganiseerde regionale fietstocht in de buurt. Om mee te doen betaal je €20,– voor het goede doel. Daarnaast is het ook mogelijk een eigen fietssponsoractie aan te maken via www.doemeevoordiabetes.nl. Bijvoorbeeld: “Ik wil 500 kilometer fietsen en daarmee €150,– ophalen voor DVN en JDRF”. Doe ook mee en meld je aan!

BRONDVN
Vorig artikelOud-rectoren Hemker en Bonke
Volgend artikelNederlands camerasysteem maakt kankertumor beter operabel
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.