Eindelijk medicatie op basis van cannabis in België te koop

0
886

Volgende maand komt het eerste geneesmiddel op basis van cannabis in Belgie op de markt. Het is een middel voor patiënten met de spierziekte MS en zou helpen tegen spasmen van de spieren. Het middel is eigenlijk al vier jaar geleden goedgekeurd, maar is nu pas verkrijgbaar omdat de Belgische wet speciaal aangepast moest worden.


Minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) liet in november al weten te werken aan een koninklijk besluit dat de verkoop van mediciVoters in California approve marijuana taxnale cannabis in de apotheek mogelijk maakte, nadat het middel vier jaar geleden al werd goedgekeurd. Tot nu toe was het gebruik ervan in medicijnen enkel toegelaten in het kader van wetenschappelijk onderzoek.  Het wetsvoorstel was vier jaar geleden al ingediend. Het middel is geïndiceerd voor verlichting van symptomen bij patiënten met spasticiteit door Multiple sclerose die niet reageren op andere medicatie.

BRONVTM
Vorig artikelPatiëntenadviesraad Pink Ribbon legt taken neer
Volgend artikelTweede Kamer verdeeld orgaandonatie
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.