Internationale ISO accreditatie voor apotheeklaboratorium Meander

Het laboratorium van de apotheek van Meander Medisch Centrum heeft, als tweede in Nederland, een belangrijk keurmerk ontvangen. Het gaat om de ISO 15189 accreditatie.

Het laboratorium van de apotheek onderzoekt materiaal van patiënten, niet alleen van Meander maar ook van huisartsen en ziekenhuizen in de regio. Dit gebeurt volgens strikte richtlijnen. Deze accreditatie geeft aan dat Meander goed is toegerust voor de analyse van geneesmiddelen, drugs en andere toxische stoffen in menselijk materiaal.

Ziekenhuisapotheker Mirte Malingé: ‘’Als laboratorium team zijn we blij met de toekenning. Niet alleen de aantoonbaar hoge kwaliteit van het laboratorium op alle gebieden, maar ook de processen hierom heen zijn goed geregeld. Daarmee bedoel ik dat onze analisten deskundig zijn en dat ook ons ziekenhuis zelf gericht is op continu verbeteren. De ISO norm is opgesteld vanuit het belang van de patiënt. Deze accreditatie is dus van belang voor goede patiëntenzorg, maar ook voor onze externe klanten en de zorgverzekeraars die steeds meer eisen dat medische laboratoria geaccrediteerd zijn volgens ISO 15189.‘’

Met deze accreditatie op zak wil het apotheeklaboratorium zich verder gaan ontwikkelen als laboratorium voor de analyse van geneesmiddelspiegels, niet alleen voor Meander Medisch Centrum maar ook voor andere ziekenhuizen en zorginstellingen.

Bron: Meander Medisch Centrum