Vier vooraanstaande Europese Universiteiten lanceren een gezamenlijk programma voor Gezondheidseconomie & Management

MCI biedt nu een gezamenlijk academisch programma aan in samenwerking met de Universiteit van Bologna, de Universiteit van Oslo en de Erasmus Universiteit in Rotterdam – Een voorbeeldig Europees project dat mede gefinancierd wordt door de Europese Unie – Gezamenlijke academische graad – Eerste masterprogramma van dit type in Europa

Na een proeffase van drie jaar is het gezamenlijke masterprogramma in gezondheidseconomie & Management nu officieel geïntroduceerd bij de Erasmus Universiteit in Rotterdam, de Universiteit van Oslo, de Universiteit van Bologna en het Management Center Innsbruck.

Afronding van het door de EU ondersteunde programma leidt tot een gezamenlijk diploma, een certificaat dat ondertekend is en erkend wordt door de vier deelnemende universiteiten. Het programma voldoet door het internationale concept aan de hoogste normen en biedt dus een uitstekende kwalificatie. Afgestudeerden zijn overal in Europa breed inzetbaar in diverse functies in de gezondheidszorg.

De Europese Unie heeft dit innovatieve concept meteen vanaf het begin van de proeffase, drie jaar geleden, toegejuicht en daarom besloten om de implementatie te ondersteunen met een bedrag van 330.000 Euro. Studenten Gezondheidseconomie & Management profiteren op vele manieren van de synergie die ontstaat uit de fusie van deze vier Europese topuniversiteiten en kunnen zich in één van zes sectoren specialiseren.

Prof. Antoinette de Bont & Prof. Hans Severens, Erasmus Universiteit Rotterdam
“Het instituut Beleid, Management & Gezondheidszorg aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam staat aangeschreven als een van de beste onderzoeksgroepen in gezondheidseconomie van Europa. Naarmate de uitdagingen in de gezondheidszorg in toenemende mate grensoverschrijdend van aard zijn, zullen internationale ervaring, samenwerking, opleiding en training steeds belangrijker worden om de volksgezondheid en de gezondheidszorgsystemen in de toekomst te regelen.”

Prof. Daniele Fabbri, Universiteit van Bologna
“EU-HEM is één van de topprioriteiten voor de Universiteit van Bologna. Het programma zal de internationale positie van alle consortiumpartners versterken en creëert zo een nieuwe Europese standaard in hoger beroepsonderwijs voor koplopers op gezondheidsgebied.”

Prof. Oddvar Kaarbøe, Universiteit van Oslo
“De afdeling zorgmanagment & gezondheidseconomie aan de Universiteit van Oslo biedt verscheidene vlaggenschipprogramma’s voor Noorse zorgmanagers en beleidsmakers aan. Toekomstige zorgmanagers zullen echter vooral antwoorden moeten vinden op globale en grensoverschrijdende vraagstukken.”

Prof. Siegfried Walch, Management Center Innsbruck De Europese Master in gezondheidseconomie en zorgmanagement (Eu-HEM) is een schoolvoorbeeld voor de internationalisering van het hoger onderwijs. Dit programma combineert harde technische kennis in gezondheidseconomie en zorgmanagement met de soft-skills die zo belangrijk zijn bij elke internationale samenwerking.

Bron: ANP Persupport

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen