Recall Tranxène 5 mg: verpakkingen zonder expiratiedatum

Sanofi-Aventis Nederland organiseert een recall van Tranxène capsules 5 mg (ZI-nummer 15407675) omdat op sommige verpakkingen van charge L13 de expiratiedatum en het chargenummer missen. De recall geldt op het niveau van groothandel en apotheek.
Sanofi-Aventis Nederland adviseert apothekers om de verpakkingen van Tranxène 5 mg te controleren en eventuele doosjes zonder chargenummer en zonder expiratiedatum te retourneren aan de groothandel.

Geen risico voor patiënt
De patiënt loopt geen risico. Sanofi-Aventis roept het product bij de patiënt dan ook niet terug.

Strips in de verpakking
De individuele strips in de verpakking vermelden wél het chargenummer en de expiratiedatum.

DHPC-brief
Bekijk de DHPC-brief van Sanofi-Aventis Nederland

Geen voorraadprobleem
Het productdefect veroorzaakt geen beschikbaarheidsprobleem. Sanofi heeft voldoende Tranxène capsules 5 mg  voorradig.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen