Illegale benzo’s

0
458

Uit een rapportage van Brandpunt blijkt de illegale straathandel in slaap,- en kalmeringspillen voor duizenden verslaafde Nederlanders een uitkomst te bieden. Het IVM schat het totaal aantal gebruikers van deze middelen op een miljoen, waarvan 150.000 verslaafd. Daarnaast is er een groeiende markt voor het illegaal verkrijgen van de slaap,- en kalmeringspillen. Het kopen van deze middelen gaat via allerlei illegale circuits. Dit brengt gevaren met zich mee, omdat mensen geen idee hebben wat ze krijgen.

De verslavende werking van deze middelen is al langer bekend en daarom heeft het IVM een brochure voor huisartsen en apothekers ontwikkeld. Deze brochure bevat een minimale interventie strategie om het chronisch benzodiazepinegebruik terug te dringen. U vindt de brochure hier.