Salux Healthcare winnaar 2016 in Artsenlaboratoriumbranche

Array

Nationale Business Succes Award 2016: iedere zondag op RTL7 om 13:55 uur
Salux Healthcare BV is door het Nationale Business Succes Award Instituut uitgeroepen tot branchewinnaar 2016 in de Artsenlaboratoriumbranche. Zij heeft zich volgens de Nominatiecommissie ontwikkeld van een artsenlaboratorium pur sang, naar een leverancier van biomedische informatie en ziet in de nabije toekomst veel kansen op het gebied van big data.

Niemand weet hoe de technologie van de toekomst er precies zal uitzien. Zeker is dat zelfzorg en zelfmanagement steeds belangrijker gaan worden en dat patiënten en niet-patiënten meer behoefte hebben om regie te voeren over hun eigen gezondheid. Deze ontwikkelingen sluiten naadloos aan op the internet of things. Apparaten worden slimmer, verzamelen steeds meer real time gegevens. Uit al die gegevens komt een schat aan informatie vrij. Allemaal relevante medische informatie van patiënten, die gekoppeld en geanalyseerd kan worden. Al deze gegevens  verzamelt en interpreteert  Salux Healthcare BV. Het bedrijf is van oorsprong een huisartsenlaboratorium, dat zich steeds nadrukkelijker profileert als leverancier van biomedische informatie. Zij ziet in de nabije toekomst veel belangrijke toepassingen van big data voor het bevorderen en herstellen van de individuele gezondheid. De onderneming onderscheidt zich zowel door ICT als productiefactor in te zetten als door een zeer uitgebreid dienstenportfolio dat uitstekend aansluit op de technische ontwikkelingen in de medische sector.

De Nominatiecommissie van het Nationale Business Succes Award Instituut ziet in Salux Healthcare een stabiele, vooruitstrevende organisatie die naar verwachting in de toekomst nog veel successen gaat behalen. ‘Innovatie is het sleutelwoord bij Salux, want zij is continu doende haar producten, diensten en de daar uit voortkomende informatiestromen te verbeteren en te verfijnen en zo goed mogelijk af te stemmen op de wensen van de zorgprofessional en de persoon die door Salux wordt onderzocht. .’

Breed aanbod
De jury prijst met name haar brede aanbod. Niemand anders biedt een dergelijk breed pakket, met diensten als Klinische chemie, Microbiologie, Pathologie, Biometrie, Holter-onderzoeken en Sportmedische onderzoeken.

‘De organisatie heeft grote ambities, ook bij het toepassen van nieuwe technologie, zoals in de nabije toekomst de prikrobot. Deze zal uiteindelijk de traditionele bloedafname qua personele bezetting veranderen. Innovatie vraagt ook cultuurverandering. Hieraan wordt veel aandacht besteed. Het is vooral zaak de specialisten op één lijn te brengen en het totale plaatje dat aangeboden wordt – of kan worden – voor iedereen helder te maken. De diverse disciplines zullen meer en meer moeten samenwerken en dit gebeurt de laatste jaren steeds meer en beter’, stelt Robert Zwaan, hoofd van de dagelijkse Nominatiecommissie.

Uiteindelijk draait het bij Salux om de dienstverlening: het realiseren en verstrekken van top-medische informatie aan de behandelende arts, die daar weer op zijn beurt mee aan de slag gaat. Deze bundeling van knowhow, processen en dienstenportfolio is uniek in Nederland, en maakt Salux  een interessante partner voor de toeleverende industrie van medische systemen en partijen in de gezondheidsbranche . Tevens is Salux een big-data-verzamelaar geworden, 24/7 actief en bereikbaar. Dit laatste maakt direct medische ingrijpen mogelijk wanneer dit gewenst is. ‘Al met al een unieke positionering in Nederland’, oordeelt de Nominatiecommissie.

Over het Nationale Business Succes Award Instituut
Het Nationale Business Succes Award Instituut nomineert sinds 2011 jaarlijks de beste bedrijven van Nederland in specifieke branches op basis van strenge selectiecriteria. Een Succes Award wordt op basis van onderzoek toegekend aan ondernemingen die excellente resultaten hebben bereikt in hun branche en een lichtend voorbeeld zijn van succesvol ondernemen. De Nationale Business Succes Award is de eerste en de enige jaarlijkse ondernemersprijs van Nederland, met een eigen televisieprogramma en een hoofdprijs van 100.000 euro.

De missie van het Nationale Business Succes Award Instituut is tweeledig: het delen van actuele innovaties en kennis over de succesfactoren van ondernemingen in Nederland via (crossmediale) aandacht, en het versterken van het succes, de merkbekendheid en de company pride van de genomineerde ondernemingen via deze ondernemersprijs en het platform van de Nationale Business Succes Award.

De huidige editie van Nationale Business Succes Award (2016), inclusief het aanverwante tv-programma De Succesfactor, is gestart in januari en wekelijks tot einde 2016 te volgen op RTL 7, zondags om 13:55 uur.

Meer informatie: www.salux.nl

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen