Publieksacademie darmkanker: screening & chirurgische behandelingen

0
610
Laparoscopische operatie bij darmkanker

Wat zijn de bevindingen tot nu toe? En welke nieuwe chirurgische behandelingen zijn mogelijk bij poliepen of dikke darmkanker? #IPA16
In 2014 is het bevolkingsonderzoek darmkanker gestart. Isala voert met vier andere organisaties deze screening uit. Als er bloed bij de ontlasting gevonden wordt, is eerst vervolgonderzoek in het ziekenhuis nodig om uit te zoeken of dit te maken heeft met poliepen of met darmkanker. De maag-, darm-, leverartsen en chirurgen van Isala Oncologisch centrum bepalen vervolgens samen met de patiënt een behandeling die het beste bij de klachten past én de wensen ten aanzien van kwaliteit van leven.

Publieksacademie op maandag 14 maart a.s.
De lezing begint om 19.30 uur in de Hemminkzaal van Schouwburg Odeon te Zwolle. Kaarten zijn te bestellen bij de theaterkassa van theater De Spiegel via telefoonnummer 0900-1435

(€ 0,45 p.m.). Gratis op te halen bij de theaterkassa van Schouwburg Odeon. De lezing is thuis ook te volgen via de webstream op www.isalapublieksacademie.nl

Met #IPA16 kunnen van tevoren en tijdens de lezing vragen via Twitter worden gesteld.

Sprekers
Sprekers op deze avond zijn maag-, darm-, leverarts Hedwig van der Sluis en chirurg Annette van Dalsen. Beide artsen werken in Isala en hebben ook nauw contact met de internisten in Isala Diaconessenhuis. Van der Sluis gaat dieper in op de reden van het bevolkingsonderzoek darmkanker, de bevindingen tot nu toe en wat te doen bij poliepen.

Van Dalsen neemt ons mee in de geschiedenis van de chirurgie en stelt het publiek op de hoogte van de nieuwste chirurgische behandelingen bij dikke darmkanker.

Laparoscopische operatie bij darmkanker
Laparoscopische operatie bij darmkanker

In de lobby staan stands van Isala Oncologisch centrum en nazorgcentrum IntermeZZo met meer informatie. Daarnaast is internist-oncoloog Jan Willem de Groot aanwezig. Hij is coauteur van het boek Alles over darmkanker. Tijdens deze avond is het boek te koop in de lobby, en geldt een eenmalige korting van 40% voor bezoekers.

Meer informatie over de behandeling van darmkanker is ook te vinden op www.isala.nl/oncologischcentrum en www.isala.nl/mdloncologie

Partners
Artsen en medewerkers van Isala verzorgen onder de noemer Isala Publieksacademie laagdrempelige lezingen over zorgontwikkelingen, innovaties en onderzoek. De lezingen vinden plaats in Schouwburg Odeon te Zwolle, zijn gratis toegankelijk en geschikt voor iedereen. In de pauze is er gelegenheid om de sprekers te ontmoeten of andere medewerkers van het ziekenhuis. Partners die de Isala Publieksacademie ondersteunen zijn: Zilveren Kruis Achmea, Rabobank, De Stentor, Zwolse Theaters en Isala Academie. Isala Diaconessenhuis verzorgt ook vier keer per jaar een Publieksacademie in het ziekenhuis te Meppel.

Vorig artikelMed Angel is ING Starter van de Maand maart
Volgend artikelDe fantastische scheve toren van Pisa door Marc de Hond 6+
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.