GHZ vernieuwt ICT-infrastructuur en zet stap naar proactieve ICT-dienstverlening

0
671

Het Groene Hart Ziekenhuis (GHZ) heeft in samenwerking met Telindus haar ICT-infrastructuur vernieuwd en een FlexPod-datacenteroplossing op basis van NetApp-storage, Cisco UCS-servers en Cisco Nexus-netwerkinfrastructuur gerealiseerd. De modernisering is onderdeel van een transitie, waarin de ICT-afdeling van het GHZ haar reactieve dienstverlening omturnt naar proactieve en toekomstgerichte services voor de eindgebruikers binnen het ziekenhuis. Telindus ondersteunde GHZ door te adviseren in de ontwerpfase, de oplossingen te leveren en bij de implementatie van de nieuwe technologie.

De directe aanleiding om de ICT-infrastructuur te moderniseren, lag bij de storageomgeving die het GHZ in eigen huis heeft draaien. Peter Bakker, Manager ICT bij het GHZ: “Door omstandigheden moest de storageomgeving snel vernieuwd en uitgebreid worden. Telindus heeft hard gewerkt om de deadline te halen en slaagde daarin. Vooral in de ontwerpfase lieten de specialisten niet alleen zien kennis van de end-to-end-infrastructuur te hebben, maar ook van de specifieke situatie binnen het GHZ.”

Kennis van gehele infrastructuur
Een tweede belangrijke stap in het project was het vernieuwen van de compute-component. Het GHZ koos voor servers van Cisco UCS, vanwege de voordelen van die oplossing en het feit dat Telindus dit kan leveren, ontwerpen, onderhouden en managen. Bakker: “Cisco UCS integreert goed met NetApp en ons onlangs vernieuwde VMware-platform. Daarnaast is het een voordeel dat Telindus support kan leveren voor alle componenten in onze ICT-infrastructuur. Hierdoor kan de ICT-afdeling van het GHZ focussen op het verder optimaliseren van onze dienstverlening aan de interne klant.”

Gert Toes, Accountmanager Healthcare bij Telindus: “Het Groene Hart Ziekenhuis is een goed voorbeeld van een organisatie die met ICT naar de toekomst toe wil. Deze organisatie beschouwt ICT echt als business enabler, een instrument dat helpt de dienstverlening naar patiënten verder te optimaliseren. Het is voor het GHZ waardevol om een strategisch partner en aanspreekpunt voor de gehele omgeving te hebben en ik ben trots dat Telindus die partner is. Onze healthcare-specialisten ondersteunen hen met onze end-to-end-kennis van ICT-infrastructuur en helpen om de focus van de ICT-afdeling bij verdere innovatie en ontwikkeling te leggen.”

——————-

Over het GHZ
Het Groene Hart Ziekenhuis (GHZ)