Lezing dr. Anneke van der Plaats: De wondere wereld van dementie

Op dinsdag 5 april geeft dr. Anneke van der Plaats een lezing in ’t Kruispunt te Geldrop. Dit doet zij op uitnodiging van Ananz en Dementheek Geldrop-Mierlo. De lezing duurt van 19.30 uur tot 22.00 uur en is vrij toegankelijk voor geïnteresseerden.

De wondere wereld van dementie
Dr. Anneke van der Plaats is sociaal geriater en mede-auteur van ‘De wondere wereld van dementie’ en ‘Het demente brein’. Daarnaast is zij oprichter van het BreinCollectief, een groep deskundigen die zich bezighoudt met mensen met een hersenaandoening. Tijdens de lezing neemt zij de aanwezigen mee in de nieuwste inzichten op het gebied van dementie en andere hersenaandoeningen. Daarnaast legt zij uit hoe je met de juiste bejegening en een positieve leefomgeving het grootste deel van probleemgedrag van ouderen met dementie op kunt lossen.

Er is volop gelegenheid om vragen te stellen.

Belevingsgerichte zorg
Het gedachtegoed van dr. Anneke van der Plaats is het uitgangspunt voor de belevingsgerichte zorg die Ananz in haar woonzorgcentra aan cliënten met dementie biedt. Belevingsgerichte zorg is zorg die recht doet aan iemands persoonlijkheid en rekening houdt met zijn beleving van de situatie. De behoeften van bewoners en cliënten zijn daarbij het uitgangspunt van het handelen.

Aanmelden
Deze lezing is georganiseerd door de Dementheek van Geldrop-Mierlo en Ananz. Hij is bedoeld voor medewerkers van Ananz en geïnteresseerden uit de gemeente Geldrop-Mierlo. Geïnteresseerden kunnen zich tot 31 maart aanmelden via: [email protected] of telefonisch via 088 – 567 77 00.

Bron: Ananz

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Relevante artikelen

ZZF.nl komt binnenkort met innovatieve en gesponsorde campagne naar #zeldzameziekten

*Medisch Nieuws* Onderzoek & Life Sciences - 28 februari , 2017 - 07:01