Scheiden zonder vechten

Alles wat je moet weten als je goed wilt scheiden
Met een voorwoord van Mona Keijzer, Tweede Kamerlid CDA.
Het eerste praktische handboek om een vechtscheiding te voorkomen met alle do’s en don’ts en adviezen van een mediator en lotgenoten.
Ruim 1 op de 3 huwelijken (38%) eindigt in een echtscheiding, ofwel jaarlijks
35.000 huwelijken. Hiervan verzanden ruim vijfduizend in een vechtscheiding.

Een echtscheiding is ingrijpend voor een kind. Een vechtscheiding is desastreus.
Kinderen zijn altijd zonder schuld de grootste slachtoffers van elke scheiding.

HR_COV_scheiden zonder vechten(1)Auteur Yolande de Best is als mediator dagelijks actief met stellen die ‘goed’ willen scheiden en wordt regelmatig als bijzonder curator door een rechtbank aangesteld, als ‘belangenbehartiger van een kind’. Deze zaken gaan haar zeer aan het hart en waren voor haar de aanleiding tot het schrijven van dit boek. Hierin is enerzijds het proces van de scheiding – van A tot Z – goed in kaart gebracht, maar vooral wil ze duidelijk maken wat de valkuilen zijn die maken dat je – alle goede voornemens ten spijt – soms ongewild in een vechtscheiding belandt én hoe je dat kunt vermijden.

Daarnaast wordt duidelijke informatie gegeven over zowel de zakelijke kant: hoe het zit met alimentatie of het huis, het pensioen, de regels. Maar ook over de emotionele kant: hoe ga je om met je aanstaande ex, wat als er een nieuwe liefde in het spel is? Veel aandacht is er voor de kinderen en hoe je kunt voorkomen dat zij de dupe worden van jouw keuze.

Daarnaast telt dit boek veel waarde-volle bijdrages van ervaringsdes-kundigen, zoals scheidende partners en hun kinderen. Zij laten hun gevoel spreken, durven hun emoties bloot te geven en hebben handige tips.

Over de auteur:
Yolande de Best is mediator, pedagoog én ervaringsdeskundige. Zelf verliep haar eigen scheiding veertien jaar geleden goed, waardoor zijzelf nog goed door één deur kan met haar ex en de kinderen een goed contact hebben met beide ouders. Ze zag om zich heen dat dit te vaak anders gaat en besloot zich hiervoor in te zetten. Ze heeft inmiddels een succesvolle, drukke scheidingspraktijk  en is bekend uit de media, o.a. van het programma Echt Scheiden. Daarnaast is zij journalist. Jarenlang was ze hoofdredacteur van Ouders van Nu, Balans Magazine en Groter Groeien. Nu is ze als vaste scheidingsmediator verbonden aan vrouw.nl van De Telegraaf.

Eerder schreef ze al twee succesvolle boeken over scheiden: Hun scheiding, mijn leven en De eerste 100 weken na je scheiding.

Bron: Lannoo Campus